ładowarka samochodowa nie oryginalna

• 8 Odpowiedzi
  • 1269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 04, 2006, 11:32:37 »
mam pytanie-- czy bez szkody dla PDA asus a636 i akumulatorka-- mozna zastosować nie oryginalną  ładowarke samochodową (ta dołączona jest zintegrowana z kablem USB)-chciałbym uzywać w samochodzie bez uchwytu ale obawiam się  o zywotność akumulatorka -również PDA-ewentualne zwarcie w gniazdku itp  --czy ktoś z forumowiczów uzywa coś takiego  (zakup na allegro cena 25 zł

*

Soovek

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2006, 11:35:02 »
Daj linka o którą Ci chodzi
Zobaczymy - wypowiemy się :)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2006, 11:38:07 »

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2006, 11:55:21 »
witam

ja kupilem taka tylko sieciowa dziala bardzo dobrze
oczywiscie laduje troche dluzej niz oryginal (mniejszy prad ladowania)
nadmienie ze mniejszy prad ladowania przynajmniej w teori jest bezpieczniejszy dla akku
w sumie:
 aby sie zgadzalo napiecie polaryzacja i prad ladowania nie byl wiekszy niz nominalnie to bedzie ok

pozdrawiam
pirat

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2006, 11:57:54 »
dzieki za odpowidź--  :)

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2006, 12:02:15 »
ale mam jeszcze jedno pytanie -czy w tych ładowarkach--do  Asusa A636) nie ma układów przerywajacych ładowanie gdy bateria osiagnie maksymalny stopień naładowania, --czy tez takowy układ znajduje sie w PDA,  czy to sa ładowarki impulsowe  --moze ktoś  wie coś blizej na ten temat..

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 04, 2006, 12:04:37 »
Cytat: "margo55"
ale mam jeszcze jedno pytanie -czy w tych ładowarkach--do  Asusa A636) nie ma układów przerywajacych ładowanie gdy bateria osiagnie maksymalny stopień naładowania, --czy tez takowy układ znajduje sie w PDA,  czy to sa ładowarki impulsowe  --moze ktoś  wie coś blizej na ten temat..

Układ ładowania wbudowany jest w palmtopa, a dodatkowy zabezpieczający w samą baterię. Przynajmniej 99% ładowarek do PDA jest impulsowych (transformatorowe były by ciężkie i nieporęczne).

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2006, 12:11:56 »
dzięki za wyczerpujaca odpowiedź--wydaje mi sie że bez szkody dla PDA moge zastosować ładowarke nieoryginalna..

*

Soovek

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 04, 2006, 13:45:41 »
PS. Rawo to dobra firma.