Kopiowanie na karte SD

• 3 Odpowiedzi
  • 994 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ramaj

• 10
  • Sprzęt: ASUS MyPal A639           AM 5.1.0
Kopiowanie na karte SD
« dnia: Wrzesień 08, 2007, 14:02:00 »
Witam.
Kupiłem sobie Asusa A639 - ponieważ jest to mój pierwszy PDA mam problemy :
1.Czy można, ew.jak sformatować nowo zakupiną kartę SD  2GB umieszczając ja w gnieżdzie PDA i mającv połączenie  z PC za pomocą ActiveSync ?
2.Jak kopiowac film DivX z PC na w/w kartę w PDA.Wielkość filmu : 2 pliki po 700 MB.Próbowałem  "kopiuj" w PC i "wklej" w PDA.Po mjakim czasie otwarło sie okienko kopiowania i pasek postępu posuwał się max.2 kratki,znikał i znów do 2 kratek i tak przez ok.45 min.Nie była wyświetlana informacja o szybkości i czasie zakończenia.

*

Offline Bolcio

• 10
  • Sprzęt: ASUS A696 (WM6 Classic)
Odp: Kopiowanie na karte SD
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2007, 14:15:58 »
1.Czy można, ew.jak sformatować nowo zakupiną kartę SD  2GB umieszczając ja w gnieżdzie PDA i mającv połączenie  z PC za pomocą ActiveSync ?

Wejdź w Ustawienia > zakładka Połączenia > Ustawienie USB i zmień opcję na "Urządzenie pamięci masowej (czytnik kart) (...)". Wówczas PDA będzie działał jak czytnik i z poziomu PC sformatujesz kartę.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2007, 15:50:29 »
Film najlepiej przegrac za pmocą czytnika kart.

*

Offline Ramaj

• 10
  • Sprzęt: ASUS MyPal A639           AM 5.1.0
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2007, 16:03:19 »
Bolcio thx.Próbowałem juz takiego sposobu,ale w eksploatorze windows PC pojawiał się"dysk wymienny L" i bałem sie ,że to flash dysk PDA.Upewnilem się,że to karta SD i faktycznie można robić format i kopiować pliki.