Problem A636 i wifi

• 10 Odpowiedzi
  • 1804 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem A636 i wifi
« dnia: Czerwiec 02, 2007, 10:46:24 »
Witam

Do wczoraj nie miałem problemu z wifi w domu ale zachciało mi się zrobić total reset i wszystko ładnie działa oprócz wifi.
Podałem klucz pokazuje że się łączy z wifi nawet udaje mu się zrobićto na 1 sec ( pokazuje status połączenia ) i za moment jest rozłączony i szuka sieci po czym znowu mu się udaje połączyć na 1 sec ....  co to może być ?? mi już brak pomysłów.

*

Soovek

Odp: Problem A636 i wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2007, 19:51:05 »
Zmieniałeś coś w routerze ??? Wygląda na włączone filtrowanie po MACu

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2007, 22:39:58 »
Ustaw, IP na sztywno a nie po DHCP i problem najprawdopodobniej zniknie. Zauważyłem że mój asusik ma problemy z DHCP na ruterze.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline Joniec

• **
  • 113
  • Sprzęt: Axim x51v 128MB, LD-3W x 2, SE X1, Galaxy S II
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2007, 23:23:09 »
Podobny efekt będzie przy ustawionym szyfrowaniu na routerze, gdy PDA nie może uzgodnić kluczy.
TTN7, AM6.10

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2007, 19:22:18 »
Ustaw, IP na sztywno a nie po DHCP i problem najprawdopodobniej zniknie. Zauważyłem że mój asusik ma problemy z DHCP na ruterze.

ustawiałem na sztywno IP i było to samo, pokombinuje za parę dni bo kobieta zabrała palma na szkolenie teraz.

*

Soovek

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2007, 22:05:25 »

[...] bo kobieta zabrała palma na szkolenie teraz.

Asus to nie palm tylko PPC (pocket)

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2007, 03:03:21 »
kobieta zabrała palma na szkolenie teraz.

O geniuszu ty mój.... sorry ale bez komentarza.

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2007, 08:18:21 »

Bez rzucania złośliwości, tym bardziej że chcą Ci tu pomóc.
Soovek ma racje - najpierw trzeba wiedzieć co się ma aby móc rozwiązać problem ;)

*

Soovek

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2007, 08:45:47 »
kobieta zabrała palma na szkolenie teraz.

O coś Ci biega ??? Jeśli tak to napisz na pw. Jeśli nie to siedz cicho i nie nabijaj bezsensownie postów.
Widzę, że ty geniuszem nie jesteś skoro nawet nie potrafisz zmusić routera aby chodził z twoim ppc ....

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2007, 10:16:18 »

O coś Ci biega ??? Jeśli tak to napisz na pw. Jeśli nie to siedz cicho i nie nabijaj bezsensownie postów.
Widzę, że ty geniuszem nie jesteś skoro nawet nie potrafisz zmusić routera aby chodził z twoim ppc ....

Miałem nic nie pisać ale.

Sugerujesz pisać na prv to czemu sam tego nie robisz ? zwrot palm jest słowem potocznym i każdy inteligentny człowiek zrozumie o co chodziło.
Rozumiem że na młotek mówisz "impulsator kinetyczny z naprowadzaniem trzonkowym" na razie dałeś jako pierwszy post OT.
Zadałem proste pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi po przeczytaniu archiwum a nie piszę na forum choć znam je od lat bo do tej pory radziłem sobie sam. Sam siedzę w branży komputerowej i wiem co to są routery i sposoby ich konfiguracji.
Rady które tu przeczytałem choć cenne nie dały niestety odpowiedzi na mój problem a sprzęt działał do czasu hard-resetu bez problemu iprzy konfigurowaniu od nowa pojawił się w/w problem. Dodam że dwa laptopy działają bez problemu na w/w sieci domowej.

Proponuje zostawić temat OT bo nie o to tu chodzi.

*

Soovek

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2007, 10:54:44 »

zwrot palm jest słowem potocznym i każdy inteligentny człowiek zrozumie o co chodziło.
Palm dla inteligentnego człowieka tj. dla mnie to urządzenie posiadające na swoim pokładzie system operacyjny PALM OS - jednozadaniowość i te sprawy -jasna stron mocy :P
Pocket - system -> PPC 2002, 2003, SE , WM 05, 06. - wielozadaniowość - ciemna strona mocy :)
W zyciu żadnego palma nie nazwałem pocketem i odwrotnie.
OT zostanie clear.