problem a636

• 5 Odpowiedzi
  • 1449 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem a636
« dnia: Maj 13, 2006, 01:06:37 »
Witam,
Mam problem z winda, mianowicie nic nie dziala, w menu start nic nie ma, gdy klikam na jakakolwiek aplikacje z pulpitu(dzisiaj) wyskakuje komunikat no program memory..., gdy przy3muje przycisk zasilania wyskakuje okienki czy zamknac system naciskam tak i nic sie nie dzieje, probowalem restart (nie wiem czy twardy mi wychodzi bo nie rozni sie od miekkiego-a postepuje zgodnie z instrukcja.Problem tez zaczal sie po zainstalowaniu programu LEng pol 2003se a raczej przy probie(po zainstalowaniu ppc sie zrestartowal i zaczely sie problemy).
Prosze o pomoc.
Dzieku i pozdrawiam
ar3k

problem a636
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2006, 01:35:06 »
zapomnialem dodac ze Palnie laczy sie z pc przez active synch mimo zainstalowania najnowszej wersji...

*

Pablo2525

problem a636
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2006, 14:15:14 »
Twardy reset robisz tak:
1. Przytrzymujesz lewy przycisk na środkowym "kółku" pocketa.
2. Wciskasz prawy przycisk na prawym "kółku".
3. Trzymając obydwa wciskasz reset pod spodem.
Powinieneś zobaczyć ekran z kalibracją ekranu.

*

Offline yayco

• 870
Re: problem a636
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2006, 14:29:29 »
Cytat: "ar3k"
Problem tez zaczal sie po zainstalowaniu programu LEng pol 2003se a raczej przy probie(po zainstalowaniu ppc sie zrestartowal i zaczely sie problemy).

I nic w tym dziwnego bo A636 nie jest oparty na systemie  2003. Zastosuj się do rady Pabla2525 i zrób twardy reset. I zapomnij o nakładkach przeznaczonych dla innych systemów operacyjnych.

problem a636
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2006, 18:18:14 »
Przecież A636 w standardzie ma polską lokalizację !!! i jest ona do pobrania na stronach asusa to po co jeszcze coś wgrywać !!!.

A przy okazji przy hard resecie trzeba wszystko wgrywać od nowa !!

Raffsa

*

Offline yayco

• 870
problem a636
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2006, 18:52:37 »
Cytat: "raffsa"
Przecież A636 w standardzie ma polską lokalizację !!!

Po pierwsze, polska wersja systemu ma istotne ograniczenia, które wielokrotnie były na tym forum opisywane (najczęściej wymienia się rozpoznawanie pisma ręcznego). Ja sam używam spolonizowanego angielskiego romu (Interwrite - przeznaczony dla Asusów i dla WM 5.0) i jest to mój świadomy wybór, poprzedzony analizą dostosowania moich wymagań i przyzwyczajeń do możliwości systemu polsko- i angielskojęzycznego.
i jest ona do pobrania na stronach asusa to po co jeszcze coś wgrywać !!!.

Po drugie, jak już pobierzesz rom ze strony asusa, to i tak musisz, go wgrać, nie sądzisz?
Po trzecie, zmiana romu angielskojęzycznego na polskojęzyczny wcale nie jest bezproblemowa i co jakiś czas zgłaszają się tutaj użytkownicy, którzy nie potrafią tego zrobić.

A przy okazji przy hard resecie trzeba wszystko wgrywać od nowa !!

Po czwarte, każda zmiana romu jest tożsama z hard resetem - no bo niby jak inaczej?