kilka ważnych pytań od początkującego

• 10 Odpowiedzi
  • 1683 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 26, 2006, 17:17:21 »
1. Mam skonfigurowany bluetooth lecz nie wiem jak ustawić by w programie pocztowym (oryginalnym) wpisywać mój adres jako nadawcy bo obecnie pokazuje się "program pocztowy" jako nadawca? Bez tego nie wysył mi poczty.

2. Co zrobiłem źle: raz odpaliłem windows media player i od tamtej pory gdy włączam palma pokazuje się otwarty media player z komunikatem "włożono kartę pamięci czy chcesz wyszukać pliki audio i wideo na karcie? TAK - NIE
Dopiero po odrzuceniu i wyjściu z programu pokazuje się Today

3. W jaki katalog wrzuca się pliki mp3 żeby potem zrzucić do palma?

4. Czy to normalne że przy włączonym palmi po włączeniu HOLDa wyłącza ekran?

Pozdrawiam
Gregory

*

Offline Tadzik

• **
  • 119
  • ...jeszcze tylko zbudować dom...
    • Mój blog z moim synem w roli głównej. :)
  • Sprzęt: MyPal A636 -> Cruser Sigma B43
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2006, 18:49:31 »
ad1. nie wiem w czym problem... ja wklepałem to co chciał i działa.
ad2. może jakimś cudem włączyłeś autoaktualizację biblioteki mediów?
ad3. dziwne pytanie... :) ja poprostu przeciągam w explorerze windows z okna mp3 do otwartego okna karty SD...
ad4. tak. właśnie o to chodzi, że PDA (nie Palm!) wyłącza ekran i funkcje 'touch', żeby zaoszczędzić na energii...
640K of memory should be enough for anybody.
[Bill Gates,1981]

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2006, 21:05:56 »
Witajcie
z pocztą mam nadal problem nie wiem czy dobrze konfiguruję a robię to tak:
nowe konto -wprowadzam adres e-mail razem z np.wp.pl - dalej- konfiguracja aut.(wykonano) - dalej- imię i nazwisko - nazwa urzytkownika Grzegorz - hasło i zapisuję hasło - typ konta POP3 - Nazwa Grzegorz - dalej - poczta przychodz. POP3 - Poczta wych. SMTP - bez domeny - zakończ.
I po wpisaniu e-maila z tego konta gdy wysyłam to nic się nie dzieje pozostaje w skrzynce nadawczej.
Proszę o pomoc bo nie wiem już jak to ugryźć.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2006, 21:48:31 »
nadal nic nie daje

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2006, 22:07:11 »
HEEEELP!!!

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2006, 23:13:57 »
May prawie wszystko ok bo zapytał na początku po zatwierdzeniu czy sprawdzić wiadomości ale nadal wrzuca plik do wysłania do nadawczej zamiast wysłać
Może coś jeszcze

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 26, 2006, 23:22:38 »
no i napisał: nie można pobrać wwiadomości do urządzenia przenośnego. Upewnij się że urzadzenie jestpodłączonei ustawienia konta e-mail sa poprawne. próbuj ponownie

*

Pablo2525

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 27, 2006, 07:50:10 »
W pkt. 4/4 konfiguracji konta tapnij opcje i z zakładki Połączenie wybierz Ustawienia internetowe bluetooth. Potem Dalej, jeśli zaznaczyłeś Poczta wych. wymaga uwierzytelnienia zaznacz Użyj osobnych ustawień, tapnij na Ustawienia poczty wychodzącej, wpisz Nazwa użytkownika, Hasło i zaznacz Zapisz hasło. Daj znać jak poszło  :)

*

Offline ST6

• **
  • 203
Re: kilka ważnych pytań od początkującego
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 27, 2006, 09:53:12 »
Cytat: "Gregory.d"
raz odpaliłem windows media player i od tamtej pory gdy włączam palma pokazuje się otwarty media player z komunikatem "włożono kartę pamięci czy chcesz wyszukać pliki audio i wideo na karcie? TAK - NIE
A może nie wyłączyłeś programu tylko wrzuciłeś w tło. I po włączeniu wykrywa karte i chce ją przeskanować.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 27, 2006, 22:25:15 »
Wieeelkie dzięki po jeszcze jednych perturbacjach powiodło się :))
ale czy to normalne że tworząc nową wiadomość gdy klikam na dolnym pasku wyślij to wrzuca do skrzynki nadawczej i tam dopiero przez menu - wyślij/odbierz wysyła wiadomość? Czy wam reż tak działa?
Jaki polecacie freeware program do muzyki i filmów bo z media playerem mam problemy??

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2006, 00:52:43 »
Cytat: "Gregory.d"
Jaki polecacie freeware program do muzyki i filmów bo z media playerem mam problemy??

Polecam opcję "szukaj".
Na zachętę jeden wątek: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=42197
Innych poszukaj sam.