kilka pytan :P o dzialanie a636

• 9 Odpowiedzi
  • 1992 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« dnia: Czerwiec 22, 2006, 13:57:18 »
Witam,

Kupiłem sobie wczoraj asusa a636, aczkolwiek mam kilka problemow ktorych nie potrafie rozwiazac....

dodam ze troche sie na tym znam bo studiowalem informatyke, lecz wiadomo nie wszystko sie wie....

1.
probuje polaczyc pda z tel do internetu przez bt, ale nie wychodzi :( co nalezy wpisywac w polaczeniach aby poprawnie podlaczyc sie pod internet? (siec orange)

2.
skonwertowalem sobie film divx pocket encoderem pod pda, ale jak go puszcze to nie ma indexowania nie moge przewijac nic podczas odtwarzania... a film po 4 min sie zacina i nie mozna z nim nic zrobic.... co to moze byc? jakis blad aplikacji? (ogladam to w TCPMP)

3. jak ogladam teledysk to nagole po 1:30 min teledysku pojawiaja sie klatki i sie przelacza na ten film ktory wgralem prawie pod sam koniec... i a w tle pisze ze dalej odtwarza teledysk.... :-) (wersja tcpmp 0.71)

narazie tyle rzeczy zauwazylem :-)
mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi ;p

ps. jakie programy warto sobie poinstalowac na pda?

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
Re: kilka pytan :P o dzialanie a636
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2006, 10:42:44 »
Cytat: "dudi85"
probuje polaczyc pda z tel do internetu przez bt, ale nie wychodzi :( co nalezy wpisywac w polaczeniach aby poprawnie podlaczyc sie pod internet? (siec orange)

A tak konkretnie to co nie wychodzi?

*

Offline Tadzik

• **
  • 119
  • ...jeszcze tylko zbudować dom...
    • Mój blog z moim synem w roli głównej. :)
  • Sprzęt: MyPal A636 -> Cruser Sigma B43
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2006, 14:30:03 »
@dudi85

ad1: parujesz pda z komórką, wybierasz usługę 'dial up' (na PDA wybierasz, z jaką usługą ma łączyć w komórce), jako nr telefonu dla usługi DU wpisujesz *99# (domyślny profil dostępu do Netu w komórce - jeśli ma być wybrany inny, to poszukaj na forum (było coś jak *99***#) dane logowania serwera zostawiasz puste lub wpisujesz byle co. Dajesz połącz, obserwujesz, czy w komórce 'nawiązuje się' połączenie... Na PDA uruchamiasz PocketIE (czy tam   e-mail, gg, irc i inne...) i ... leci. :)

ad2 i ad3: wygląda mi to na problem z plikami. na wszystkich filmach/teledyskach masz to samo? może przy konwersji robisz jakiś błąd?

ad PS.: Zależy czego oczekujesz od PDA! Ja mam tak:
do eBooków - AlReader Light (menu cyrylicą! w końcu do czegoś się przydały te lata nauki rosyjskiego...)
do navi - Desti PN (nieszczególny soft a konkretnie mapy...)
kilka usprawniaczy, czyli to co powinno być standardowo w WM5 (QuickClear, Calendar+ plugin, InClose, cLaunch).
do mediów też mam TCPMP...
czas jakieś ciekawe logiczne gry znaleźć (sudoku, szachy itp...) oczywiście też freeware. :)
640K of memory should be enough for anybody.
[Bill Gates,1981]

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2006, 18:30:41 »
ad.1

wpisuje numer dostepowy *99#
login i haslo: internet

i podlaczas laczenie pisze "zaabonuj gprs"

wtf?

*

Offline Tadzik

• **
  • 119
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2006, 21:25:34 »
Gdzie to jest napisane? Na PDA czy na komórce? Jeśli na PDA, to nie mam pojęcia o co chodzi (nie pomogę), jeśli na komórce, to wygląda na to, że trzeba wykupić sobie usługę dostępu do Internetu przez GPRS.
BTW. Dziwne słowo: 'zaabonuj'...  ;)
[Bill Gates,1981]

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2006, 22:15:26 »
no pisze to na komorce....

aczkowiek... przez komorke polacze sie z netem... :/ przez pda juz nie :/

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2006, 18:37:44 »
witka
a czy wprowadziles to : +cgdcont=1,"IP","APN"  tak jak jest w tym opisie :
no i  moze smieszne pytanie ale czy masz  gprs aktywowany bo z telefonu po cds tez sie mozna laczyc wiec  stwierdzenie ze laczysz sie z telefonu z wapem nie musi swiadczyc o aktywnosci gprs
pozdrawiam
Marcin
ps
widze ze masz nokie 6310i wiec w razie jak by sie okazalo ze ci rozlancza gprs to sprwadz jaka masz wersje softu w telefonie
4 dni temu stalem sie szczesliwym ( chyba) posiadaczem aska i mam wlasnie nokie 6310i i karte taktak-a no i tez po gprs-ie jade zrobilem wszystko zgodnie z opisem z linka polaczenie smigalo ale okazalo sie ze po 30 - 40 sec zrywa kombinowalem jak sie dalo ale nic niepomagalo no wiec z braku wyjscia wgralrem ostatni soft do swojej noki i wszystkie problemy znikly

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2006, 23:31:55 »
juz dziala :-)

mam jeszcze 1 dziwny problem....

jak zainstaluje automape wszysto fajnie smiga....

jak wylacze pda i wlacze go znowu to juz automapa sie nie wlaczy :/ caly czas szuka i szuka... :/

*

Offline Tadzik

• **
  • 119
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 26, 2006, 11:37:55 »
AutoMapa? Oj... Chyba będziesz musiał skontaktować się z producentem...  ]:>
[Bill Gates,1981]

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2006, 11:11:15 »
warto w tej sprawie napisać do producenta, ja tak to zrobiłem i w paru sprawach mi pomogli (o ile posiadasz legalną wersję automapy) ]:>  ]:>  ]:>