Kalibracja ekranu - pomocy

• 7 Odpowiedzi
  • 1924 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 30, 2007, 15:31:31 »
Witam

Jestem posiadaczem A636N od miesiaca, na poczatku bylo wsio ok ale od jakiegos tygodnia zauwazylem ze nie idzie skalibrowac ekranu dotykowego. Pomimo odpowiedniej opcji w ustawieniach urzadzenie wciaz zle wykrywa punkt "dotyku" rysikiem. Co dziwne, po lewej stronie ekranu jest najgorzej, roznica jest ok 4mm w prawa strone, a czym blizej prawej krawedzi ekranu tym punkt prawie pokrywa sie z miejscem w ktorym dotykam na ekranie.

Spotkal sie ktos z czyms takim ? Co mam robic, reklamacja czy moze zle cos robie? Probowalem resetowac, ale to nic nie daje.

Pozdr.

ps. uzywam foli brando, ale czy ona by mogla to powodowac? jest dobrze zainstalowana.

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2007, 09:15:12 »
Mam (a może już miałem) to samo. Nie pomagały HR, rozsynchronizowywał  się sam raz po kilku chwilach od kalibracji, raz po kilku dniach, raz po zmianie orientacji.
Wynik taki, że pojechał do serwisu i teraz jest "do naprawy".
Poszukaj na forum, były co najmniej dwa wątki dokładnie opisujące problem. Jeżeli sklep, gdzie kupiłeś jeszcze jest, to korzystaj z rękojmi.

Czytaj TU

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2007, 10:25:35 »
Tylko nie oddawaj go do serwisu, a do sprzedawcy i skorzystaj ustawy o sprzedazy konsumenckiej.
Napisz na pw to Ci powiem jak to zrobić. Tez miałem ten problem - ASUS pojechał do serwisu - nie wyrobili się z naprawą w 2 tyg i musieli mi dac nowe urządzenie.
krzysiek_k1

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2007, 14:13:06 »
Cytat: "krzysiek_k1"
Tylko nie oddawaj go do serwisu, a do sprzedawcy i skorzystaj ustawy o sprzedazy konsumenckiej.
Napisz na pw to Ci powiem jak to zrobić. Tez miałem ten problem - ASUS pojechał do serwisu - nie wyrobili się z naprawą w 2 tyg i musieli mi dac nowe urządzenie.
krzysiek_k1

Ja również korzystałem z tej drogi reklamacyjnej, jednak sprzętu nie oddawałem, jedynie złożyłem stosowną pisemną reklamację.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 01, 2007, 09:32:25 »
Od wczoraj jestem posiadaczem A636N i już mam ten problem  :wkurzony:
W orientacji pionowej nie działa po prawej stronie tak jak powinien, zamiast np. 9 jest 0, 7 jest 8. W poziomej jeszcze gorzej.
No i tak poza tym po wybraniu "Start" mam od razu "ustawienia" zegara i nic innego nie można zrobić, aby użyć "ok" trzeba piórkiem nacisnąć max. górny prawy róg.
A636N działał dobrze raptem 3h

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 01, 2007, 11:51:49 »
do sklepu po wymianę - nie działał nawet 7 dni, więc...

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 01, 2007, 12:02:17 »
Zaraz do nich jadę do CH Reduta sklep koputronik. Zobaczymy co powiedzą.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 01, 2007, 12:14:23 »
Jeśli zakładaliście folię to sprawdźcie czy jest poprawnie nałożona, albo zdejmijcie i zobaczcie czy problem nadal występuje. Ja mam A701 i miałem folię z którą nie mogłem skalibrować mojego A701 w ogóle, po zdjęciu wszystko ok, potem zmieniłem na inną folię i też ok.

pozdro