Jak zainstalować w PPC .Net Compact Framework

• 6 Odpowiedzi
  • 2912 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zm

• 11
« dnia: Listopad 06, 2006, 19:45:22 »
Jak zainstalować moduł .Net Compact Framework? Jak próbuję go instalować z PC to owszem instaluje się ale na pececie. Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2006, 19:49:58 »
Do tego jest już wersja ".NET Compact Framework 2.0 SP1".

Normalnie, uruchamiasz ActiveSync, podłączasz PDA i uruchamiasz instalator spod Windows.
Napisz szerzej, w czym problem?

*

Offline zm

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2006, 16:31:55 »
Dziękuję za szybką odpowiedź. Ale mam jednak problem. Uruchamiam ActiveSync i próbuję uruchomić wersję instalacyjną, która instaluje mi się w PC a nie w PPC. Chyba, że ja nie umiem się później tego programu w PPC doszukać. Ale podczas instalacji nie pojawia mi się na ekranie żaden komunikat. Oprogramowanie, które wymaga najnowszej wersji .Net też zgłasza mi, że jej nie ma. Proszę o poistruowanie mnie jak to zrobić, bo mimo iż instalowałem już dużo programów to może coś jednak robię nie tak.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2006, 17:07:51 »
Ja nie moge chlopie wyzej ci kolega napisal jak instalowac.
Podlacz urzadzenie do kompa
Uruchom instalacje framewroka - ma sie instalowac na kompie - jak sie zainstaluje to instalator sam zainicjuje instalacje na pockecie - dalej chyba juz wiesz ...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2006, 17:18:15 »
zm

a może masz ActiveSync w wersji 3.8? Bo aby .NET CF automatycznie zainstalował się na pda podczas instalacji na PC wymagany jest AS 4.0 lub nowszy. Więc jeśli masz starszą wersję musisz odszukać CABa w katalogu z .NET CF na pececie, przekopiować na pocketa i tam uruchomić, wtedy się zainstaluje

*

Offline zm

• 11
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2006, 15:35:32 »
Dziękuję za rady. Rzeczywiście udało mi się zainstalować .NCF w wersji 1.2 tylko dzięki powyższym poradom. Odszukałem odpowiedni plik w katalogu na PC i przeniosłem go do PPC. Wersja 1.3. zainstalowała mi się już sama. Ale mam następny problem, który myślałem, że zniknie wraz z instalacją .NCF. Otóż program SunconPocket dalej wywala mi błąd podając komunikat, że wymaga nowszej wersji .NCF. Co robić?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2006, 15:59:26 »
zainstalować nowszą wersję... zainstalowałeś .NET CF 1.0 SP3 a przecież woytec60 napisał że jest wersja 2.0 SP1