jak wyłączyć alarm systemowy że bateria pada

• 4 Odpowiedzi
  • 1714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 19, 2006, 12:28:44 »
Witam wszystkich asusowców, mam pytanie za cholere nie udaje mi się znaleźć w A6363 możliwości wyłączenia alarmu o niskim stanie baterii komunikat ten wywala mi słownik co mniue niezmiernie wkurza za każdym razem.Nie wiem czy się powtarzam, czy było coiś na forum o tym.Prosze o poradę

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2006, 09:02:25 »
Bylo na forum ogolnym, nie pamietam czyj to byl post, ale go sobie przekopiowalem do kapownika:

"Po pierwsze z poziomu jakiegos edytora rejestru znajdujemy klucz:
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Notifications\{A877D663-239C-47a7-9304-0D347F580408}
W kluczu tym dodajemy wartosc typu "string", nadajemy jej nazwe "Default" oraz wartosc w sumie dowolna,
najlepiej nazwe zdarzenia "komunikat o slabej baterii" (przykladowo).

Od tej chwili mozemy juz normalnie sterowac powiadomieniem o slabej baterii...
nie tylko pop-upem ale takze przypisanym dzwiekiem (ja dzwiek sobie dla przypomnienia zostawilem wlaczony).

Wystarczy wejsc standardowo do Start/Ustawienia/Dzwieki i powiadomienia potem wybrac zakladke "Powiadomienia"
i na rozwijanej liscie zdarzen znalezc te nazwe ktora sami nadalismy w rejestrze  
I juz mozna wylaczyc dzwiek czy okienko, a np. wlaczyc miganie dioda zamiast tego."

oki DZIĘKI BARDZO!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2006, 10:31:36 »
zaraz się za to zabiorę:)

nio i się nie zabiorę bo mi padł asus...
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2006, 23:13:50 »
muszę się wstrzymać z praktyką bo mi asus padł.Pozdrówka i jszcze raz dzieki za info!!!

Odp: jak wyłączyć alarm systemowy że bateria pada
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2008, 21:56:27 »
Zarąbiste działa nawet na Kaiserze, gorąco polecam!!!