Jak uruchomić Letter Recognizer w WinMobile 5.0 PL - A636

• 2 Odpowiedzi
  • 1155 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 23, 2006, 18:49:11 »
Jestem posiadaczem nowego ASUS-a A636 z zainstalowanym systemem Windows Mobile 5.0 (w polskiej wersji językowej). W panelu wprowadzania danych mam dostępną jedynie opcję klawiatury (Keyboard) - nie mam możliwości wyboru trybów Letter Recognizer, Block Recognizer ani Transcriber .

Mam wielką prośbę - czy ktoś zetknął się z takim problemem i mógłby podzielić się sposobem jego rozwiązania (tj. aktywowania brakujących trybów wprowadzania danych)? Nie wykluczam, że opisany problem to jedynie brak wiedzy z mojej strony co sposobu konfiguracji - w takim razie proszę o wyrozumiałość.

Pomóżcie proszę, bo klawiatura jako jedyna opcja wprowadzania danych jest dla mnie nieco uciążliwa.

Licząc na życzliwość pozdrawiam
Alek

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2006, 19:29:35 »
Gdybyś poczytał forum to byś wiedział, że to normalne w wersji PL. Wersje bez lokalizacji mają rozpoznawanie pisma. Więc jedynym wyjściem jest zmienić ROM na oryginalny albo czekać z nadzieją, że kiedyś wyjdzie ROM w wersji PL z rozpoznawaniem.

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2006, 19:43:32 »
Cytat: "XGrzesX"
Więc jedynym wyjściem jest zmienić ROM na oryginalny albo czekać z nadzieją, że kiedyś wyjdzie ROM w wersji PL z rozpoznawaniem.

Można też zastosować jakiś program polonizujący ROM angielski. Co prawda Produktu Paragona wieszają Asusa, ale na przykłąd czeski Sunnysoft robi bardzo przyjemną nakładkę polonizującą Interwrite, dzięki której rozpoznawane są nawet pliterki.
Po nieudanej przygodzie z Penreaderem Paragona zacząłem używać Interwrite`a. Używam od miesiąca, na dwóch kolejnych angielskich ROMach i jestem bardzo zadowolony.  Efekt jst taki jakbyś miał polski ROM + rozpoznawanie. :D
Wadą może być jedynie cena, tym bardziej, że dolar się ostatnio umocnił  :cry: