Cormac: dzieki wielkie, qrczę, dzięki Tobie wreszcie udało mi się skonfugurowac dostęp przez GPRS w leciwym, acz jeszcze wciąż sprawnym S-E T610. Nijak nie mogłem wygooglać rzetelnej porady w necie...
U mnie w Era TakTaku wygląda to tak(tak

), może się komuś przyda:
Najpierw w telefonie tworzymy i konfigurujemy nowe 'Konto danych' (pod dowolną nazwą, np.
Internet_GPRS):
APN: erainternettt - dla użytkowników systemu TakTak
ID (nazwa) użytkownika: erainternet
Hasło: erainternet
Uwierzytelnianie: normalne
(ta opcja u mnie jest w Ustawieniach zaawansowanych)Następnie w Asusie - tak jak wyzej opisałeś - tworzymy nowe połączenie z użyciem
Bluetooth Dialup Modem:
Numer telefonu: *99***N# - gdzie N jest numerem profilu połączeniowego w telefonie (u mnie: *99***3#)
Nazwa użytkownika: erainternet
Hasło: erainternet
Zresztą zgodnie z opisem konfiguracji na stronie:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/telefony/konfiguracja/parametryW sekcji dotyczycącej ustawienia programi Dial-Up Networking podali numer telefonu:
*99***1# oraz w objasnieniach nawet napisali, że nie dotyczy telefonów Ericsson/Sony Ericsson, ale nie podali dlaczego...

A myk jest zapewne właśnie w tym, że zamiast '1' powinien byc numer profilu w telefonie...
Dzięki raz jeszcze, jakkolwiek ceny połaczenia przez GPRS w TakTaku są niezbyt atrakcyjne, niemniej może sie czasem przydać w sytuacjach awaryjnych.
Pozdrawiam -
Stanley