Internet /problem/ Asus a636

• 12 Odpowiedzi
  • 2542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 13, 2006, 13:11:05 »
Witam serdecznie,
Jestem tu całkiem świeży na forum, więc pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc!!!

Od niedawna posiadam Asus636 z WM5.0 i muszę powiedzieć że jestem z niego zadowolony, jednak jak dotąd nie udało mi się połączyć z internetem za pomocą karty WI-FI. Połączenie sieciowe jest ustanowione, WI-FI działa i wszystko wygląda na OK. Jednak wybierając jakiś link do strony, następuje /lokalizowanie/ a potem monit "Nie można odnaleźć strony.Sprawdź poprawność nazwy i ponów próbę" :( a nazwa przecież jest poprawna. Czy ktoś mi może pomóc??? Co jest nie tak? [/b]

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2006, 15:15:00 »
a wpisales adres DNS?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2006, 19:36:29 »
Wszystkie dane administratora sieci są wpisane, wifi się łączy z siecią, wszystkie możliwe ikony wskazują stan płączenia ok. a strony się nie otwierają. Sam tego nie rozumię, a próbowałem chyba już wszystkie kombinacje...Może to coś w przeglądarce?, może wina sprzętu, sam już nie wiem, a może to 13 i piątek??? :lol:

Wszystko Ok
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2006, 10:36:24 »
dołącze tego posta, bo być może ktoś się spotka z podobnym problemem.

Mój problem polegał na złym MAC-u karty który podałem administratorowi sieci. Z instrukcji w pierwszym momencie zrozumiałem, że adres karty to przypisany numer BSSID, a to jest MAC punktu dostępowego. Prawidłowy adres MAC Kary Wi-FI wyświetlany jest w informacjach menadżera Wi-Fi. Teraz wszytko śmiga jak należy. Jednak nie ma co kombinować w takim dniu jak 13 i piątek :lol: Pozdro dla wszystkich...

pytanko
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2006, 11:40:50 »
Cytat: "szulcky"
Prawidłowy adres MAC Kary Wi-FI wyświetlany jest w informacjach menadżera Wi-Fi.

dokladnie w ktorym miejscu?
czy tego mac-a idzie zmienic?

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 14, 2006, 13:35:36 »
Stuknij na menadżer Wi-Fi, na dolnym pasku znajduje się menu stuknij /menu/informacje/...
UWAGA- przed sprawdzeniem włącz kartę Wi-FI, bo inaczej nic tam nie będzie, a co do zmiany adresu, to też o tym myślałem, ale na razie nie wiem jak to zrobić i czy to wogóle w tym sprzęcie jest możliwe.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 14, 2006, 16:54:08 »
Cytat: "szulcky"
to też o tym myślałem, ale na razie nie wiem jak to zrobić i czy to wogóle w tym sprzęcie jest możliwe.

pytanie dla wszystkich - czy mozna w a636 zmienic MACa Wi Fi - jesli tak to w jaki sposob?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 16, 2006, 21:20:58 »
Nie da rady.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2006, 18:23:39 »
Problem polega na zbyt niskim sygnale :) to samo mialem

*

Soovek

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 01, 2006, 00:11:20 »
Cytat: "szakul42"
Problem polega na zbyt niskim sygnale :) to samo mialem

W sumie to różnie bywa z tym sygnałem. Czasami Asus mieli coś, łączy i nic :( a AP jest o 4 cm od niego :D

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 01, 2006, 11:04:40 »
za blisko to tez nie dobrze
mozna sobie wyobrazic ze czuly odbiornik moglby ulec uszkodzeniu gdy otrzyma ekstremalnie silny sygnal z anteny

kiedys czesto w komorkach byly ostrzezenia ze nie nalezy dotykac 2 telefonow antenami

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 02, 2006, 19:49:28 »
Cytat: "Soovek"
W sumie to różnie bywa z tym sygnałem. Czasami Asus mieli coś, łączy i nic :( a AP jest o 4 cm od niego :D

Mam niestety to samo w swoim A636, zwłaszcza przy niskim stanie baterii. Po włączeniu modułu wifi manager w dalszym ciągu pokazuje iz jest wyłączony i mimo że dioda na urządzeniu wskazuje na pracę tegoż nie lączy mimo AP w zasiegu wzroku. Sytuację uzdrawia dopiero soft reset...
Pzdr

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 02, 2006, 20:03:02 »
Czyli ten model tak ma, bo przekonalem sie wczoraj ze przy slabej baterii mam chyba podobnie.