Brzęczący uchwyt samochodowy w A636

• 13 Odpowiedzi
  • 2261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 11, 2006, 14:04:42 »
Witam asusowcow,

Moj A636 strasznie cos brzęczy podczas jazdy samochodem- trudno jest mi powiedzec czy to rezonuje jakis element uchwytu czy samego PDA czy moze cos na ich laczeniu- probowalem zindentyfikowac zrodlo ale bezskutecznie. Próby podkładania gąbki pod rożne elementy tak aby wytłumić ew. drgania tez bez rezultatu- brzęczenie ustaje jedynie jak dotykam PDA w okolicach uchwytu. Czy kos z Was miął podobny problem i sobie jakoś z nim poradził?.
pozdrawiam

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2006, 15:22:23 »
Sprawdź, czy wszystkie elementy uchwytu są dobrze zamocowane.
W zeszłym tygodniu (na szczęście jeszce w garażu) w moim uchwycie, od od "gęsiej szyi"  odlączyła się część z przyssawką. Zreperowanie tego nie było trudne, bo elementy te co do zasady są klejone, jednakże warto mieć świadomość, że mogą się rozpadać.

to juz tez sprawdzilem ale zastanawiam sie...
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2006, 20:14:04 »
mocowania ok- na poczadku byly kiepsko zamocowane wiec dla pewnosci gesia szyje przykleilem od mocowan z obu stron poxipolem- ale to nie zalatwilo problemu. Zastanawiam sie czy to nie sam PDA- choc mocowanie bateri i rysika jest ok- moze klawisze??? no nie wiem...czekam na wasze opinie.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 11, 2006, 21:43:09 »
A może wystarczy zmienić samochód  :wink:

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2006, 08:58:08 »
Mój uchwyt działa bez zarzutu mimo że nie nie mam hydropneumatycznego zawieszenia i na dziurach nieźle trzęsie. Żeby nie było dużych naprężeń przy wstrząsach, zamocowałem go tak żeby na dole opierał się o deskę rozdzielczą, co ułatwia fakt, że wtyczka zasilania jest z boku.

to nie samochod
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 12, 2006, 09:32:23 »
Cytat: "Protazy"
A może wystarczy zmienić samochód  :wink:

Sprawdzalem juz w trzech samochodach (punto, Focus, Mondeo) we wszystkich to samo a w dwuch ostatnich naprawde jest cicho i nic nie brzeczy (za wyjatkiem PDA).

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2006, 09:52:31 »
W moim tez tez to bylo pda-n, ale po pewnyum czasie ustalo. Sprobuj odklepic przyssawke i sparwdz czy plastik nie dotyka przyssawki. U mnie sie to zdarzalo na wiekszych dziurach.

Po kiku dniach testow chyba sie poddam...
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 15, 2006, 14:00:27 »
Sprawdzalem juz chyba wszystko, od kolegi pozyczylem taki sam zestaw i wszystko wyglada identycznie a jednak: polaczenie moj PDA i moje mocowanie- wibracje w innych kombinacjach jest ok.
Udalo mi sie troche zminimalizowac efekt poprzez zwiekszenie sily docisku PDA do podstawki i chyba na tym poprzestane- moze z czasem samo przejdzie.
dzieki za wszystkie rady

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 15, 2006, 18:01:49 »
Spróbuj zamontowac uchwyt tak aby mocno opierał się o deske rozdzielczą samochodu i podłuż pod końcówke kawałek siatki gumowej stosowanej jako element antyposlizgowy dla drobiazgów przewożonych na desce rozdzielczej. Mojego ASUSA używam w transporterze gdzie brzeczy wszystko (oprócz ASUSA) i nawet przy dużych dziurach uchwyt nawet nie drgnie.  :roll:

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2006, 19:46:50 »
Cytat: "Protazy"
Spróbuj zamontowac uchwyt tak aby mocno opierał się o deske rozdzielczą samochodu i podłuż pod końcówke kawałek siatki gumowej stosowanej jako element antyposlizgowy dla drobiazgów przewożonych na desce rozdzielczej. Mojego ASUSA używam w transporterze gdzie brzeczy wszystko (oprócz ASUSA) i nawet przy dużych dziurach uchwyt nawet nie drgnie.  :roll:

A może po prostu nie słyszysz asusa bo ci brzęczy wszystko inne :?:  :D

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 18, 2006, 22:48:43 »
Widze ze wszyscy powaznie ;)... to i ja... Masz zbyt cicho radio wlaczone ;)

Pozdrawiam

kri Z

*

Offline SiMarco

• 18
  • Sprzęt: ASUS A636 z WM 5.0, Omnia w Orange, AM 5.2 i only at XJ
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 19, 2006, 14:39:32 »
He he, jaja sobie robicie a ja @tsobanowi wierzę, bo... u mnie też brzęczy.
Tak jakby był minimalny luz - albo gdzieś tuż za uchwytem (tam siedzi w gniazdach od szyi ciasno i dokręcony jest mocno) albo sam pocket w uchwycie (też nie mogę tego potwierdzić).
Ale nawet pod ręką czuje się gdzieś delikatny luzik. I klekocze.

Stawiam na telepanie się całego uchwytu z pocketem gdzieś w okolicach tej śrubki z tyłu.
Jeszcze mnie to nie zirytowało na tyle, żebym wywołał wojnę uchwytowi  :wink:

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 21, 2006, 18:51:07 »
ze swojej strony również mogę polecić takie zamontowanie uchwytu, żeby opierał się o deskę; u mnie dobrze jest w pozycji poziomej - wtyczka tylko pomaga :P

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 21, 2006, 21:58:40 »
Cytat: "Tuvok"
ze swojej strony również mogę polecić takie zamontowanie uchwytu, żeby opierał się o deskę; u mnie dobrze jest w pozycji poziomej - wtyczka tylko pomaga :P

Ja przykleiłem jeszcze do deski wycięty, mały kawałek rzepa (dostępny w każdej pasmanterii) i oczywiście drugą część do uchwytu. Trzyma jak moja teściowa teścia pod pantoflem. :D  Nic nie brzęczy, nic się nie trzęsie, nic się nie przesuwa. Jest extra.