Help me. Padł mi ASUS A636

• 5 Odpowiedzi
  • 2968 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 14, 2006, 14:55:46 »
Padł mi Asus A636. Chciałem zrobić backup systemu na nowym A636, zainsytałowałem oprogramowanie opisane na na stronie
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11004
sciągniete ze strony http://www.spbsoftwarehouse.com/support/beta.php?en. Po zainstalowniu Ok wykonałem kopię na kartę SD - 2GB (Kingston). Nie wiem czemu mój palm się zrestartował i umarł, nic nie pomaga ani twardy reset, ani miękki, w ogóle nie żyje wyświetla tylko niebieskie tło z napisem ASUS i w drugiej linii Heart of Technology.
Proszę o pomoc, czy odesłałać go do serwisu czy można jeszce coś z nim samemu (bez utraty gwarancji) zrobić? De facto jest to mój pierwszy palm nie mam zadnych doświadzceń z takim sprzętem.

Proszę poradzcie coś?

*

Offline Zetor

• 15
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2006, 17:53:44 »
moze bateria pusta? naladuj go porzadnie ,albo podlacz do zasilania i sprobuj te resety, kidys tak nie moglem go uruchomic okazalo sie ze nie bylo pradu. bateria dobrze jest osadzona?
Prawidlowo robisz hard reset? Trzy palce - dzwonek (-), kolko ze strzalek, i rysikiem w reset jednoczesnie.

*

Offline Dicku

• *
  • 94
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2006, 18:56:40 »
"Sprite Software Pocket Backup nie jest zgodny z WM 5.0 for Pocket PC"

"Tylko Sunnysoft Backup Manager jako tako radzi sobie z tworzeniem backupu nowych pocketów. "

To cytaty z:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11004

Ja zrobiłem taką samą kombinację z Sunnysofte. Zero problemów.
Pozdr

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2006, 09:56:39 »
Z niektorymi aplikacjami backup obojetnie jakiej firmy sobie nie poradzi. Ja na Asusie A636 moge robic backup za pomoca SpB Backup do momentu zainstalowania Spb Pocket Plus. Od tego momentu po backupie pda nie zyje. Tylko twardy reset przywroci go do zycia. Taka ciekawostka.
Mam mnostwo aplikacji AM 3.9.3 TOm TOM 5 i inne. Backupjest ok. Po zainstalowaniu Spb pocket plus juz backupa ni zrobie

*

Soovek

Re: Help me. Padł mi ASUS A636
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2006, 11:06:23 »
Cytat: "Thomas68"
nic nie pomaga ani twardy reset, ani miękki, w ogóle nie żyje wyświetla tylko niebieskie tło z napisem ASUS i w drugiej linii Heart of Technology.
Proszę o pomoc, czy odesłałać go do serwisu czy można jeszce coś z nim samemu (bez utraty gwarancji) zrobić? De facto jest to mój pierwszy palm nie mam zadnych doświadzceń z takim sprzętem.

Proszę poradzcie coś?

Podłącz cudo do prądu sprawdz czy dioda ładowania się pali.
Jeśli tak to zrób poprawny Hard Reset i czekaj na ekranie niebieskim, może być jakieś 5 minut. Jeśli to nie pomoże ( a powinno) to na stronie Asusa masz do niego rom polski wiec flash i znów działa.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2006, 19:36:27 »
Zobacz czy z tyłu masz przestawiony przełacznik  na HOLD. Jeżeli tak to dlatego nie możesz go odpalić - przestaw przełacznik i powinien działać