GPS w A686

• 4 Odpowiedzi
  • 1006 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPS w A686
« dnia: Maj 21, 2007, 00:09:25 »
Ludziska kochane!
Kupiłem ASUSA A686 w nadziei że pomoże w pracach biurowych, to wersja oficjalna dla rodziny, a nieoficjalnie mój twardziel jak i owłosienie zaczęło powoli odmawiać posłuszeństwa, owłosienie jakoś się żadkie i siwe zrobiło a twardziel coraz częściej jakby jakieś luki w zapisie miał a z odczytem jeszcze gorzej. Sprzęcik jako pamięć podręczna jest super notatki kalendarz i inne pierdołki pomogły. No ale w miarę jedzenia apetyt rośnie (i brzuszysko przynajmniej u mnie). Zachciało mi się wypróbować GPS, o jakieś 30 lat młodsze pokolenie wgrało mi program RUSSA no i kilka mapek typu Bieszczady tatry itp. ale sprzęcik po uruchomieniu russa nie pokazuje nic no prawie nic , mapki wczytuje ale gps nie chce odpalić, pod ikonką satelity czerwony krzyżyk i zero. W zakładce satelites jedyną akcją którą widać jest napis: Trying - Garmin protokol, Trying - NMEA 0183.. migające na przemian oprócz tego zero akcji. Jakby ktoś miał trochę cierpliwości i czasu na wyjaśnienie i pomoc to będę wdzięczny, tylko plisss piszcie w miarę prosto ten twardziel..... 
Pozdrawiam
Marmac

*

Soovek

Odp: GPS w A686
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2007, 00:24:44 »
Witam
Zainstaluj Visualgps i wtedy sprawdz czy GPS działa. Tylko wyjdz z domu.
Ten programik russa hmmmm zainstaluj matomapę demo.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2007, 06:33:08 »
Ludziska kochane!
Kupiłem ASUSA A686 w nadziei że pomoże w pracach biurowych, to wersja oficjalna dla rodziny, a nieoficjalnie mój twardziel jak i owłosienie zaczęło powoli odmawiać posłuszeństwa, owłosienie jakoś się żadkie i siwe zrobiło a twardziel coraz częściej jakby jakieś luki w zapisie miał a z odczytem jeszcze gorzej. Sprzęcik jako pamięć podręczna jest super notatki kalendarz i inne pierdołki pomogły. No ale w miarę jedzenia apetyt rośnie (i brzuszysko przynajmniej u mnie). Zachciało mi się wypróbować GPS, o jakieś 30 lat młodsze pokolenie wgrało mi program RUSSA no i kilka mapek typu Bieszczady tatry itp. ale sprzęcik po uruchomieniu russa nie pokazuje nic no prawie nic , mapki wczytuje ale gps nie chce odpalić, pod ikonką satelity czerwony krzyżyk i zero. W zakładce satelites jedyną akcją którą widać jest napis: Trying - Garmin protokol, Trying - NMEA 0183.. migające na przemian oprócz tego zero akcji. Jakby ktoś miał trochę cierpliwości i czasu na wyjaśnienie i pomoc to będę wdzięczny, tylko plisss piszcie w miarę prosto ten twardziel..... 
Pozdrawiam
Marmac

Wg mnie powinieneś użyć GPS-Proxy. Ten  program ( RUSSA ) chyba używa protokołu Garmina. 
W Asusie GPS pracuje wg NMEA. GPS - Proxy go jakby "emuluje". Poszukaj na ten temat wątków...

*

Offline kocur108

• *
  • 57
  • Sprzęt: ASUS A696 poprzednio A716
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2007, 08:39:17 »
zobacz czy w programie RUSA  masz wykrywanie GPS i uruchom, zobaczysz czy znajdzie
tak jak soovek napisał żeby złapać fixa musisz być na zewnątrz
zamiast RUSA zainstaluj demo AUTOMAPA

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2007, 23:37:24 »
Dzięki serdeczne!
Postaram się coś znależć. Pocichu liczę na dalszą pomoc
Pozdrawiam wszystkich życzliwych
MARMAC