Folia do ASUS 696 jak zdjąć "ramkę"

• 3 Odpowiedzi
  • 1220 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
Folia do ASUS 696 jak zdjąć "ramkę"
« dnia: Kwiecień 22, 2008, 09:45:39 »
Kiedyś kupiłem folię 3,5 do swojego 696, niestety ze względu na brak doświadczenia w naklejaniu folia sie powyginała (była za duża o 0,5 mm) teraz chce kupić nową folię i żeby nie stracic 30 zł chciałbym to nakleić dobrze. Zauważyłem że ASUS ma taką szarą ramkę na ekranie, czy da się ją zdjąć i dopiero wtedy nakleic na ekran folię. Wyszukiwanie hasłami "ASUS folia" dało mi same wyniki w dziale sprzedam :)
Paweł

*

Offline Aphi

• *
  • 86
  • Sprzęt: Asus A696 WM6 PL + AM6.5a
Odp: Folia do ASUS 696 jak zdjąć "ramkę"
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2008, 13:34:33 »
Nie całkiem odpowiedź na Twoje pytanie, ale...

Ta folia stara to była przyklejona elektrostatycznie, na wodę czy na klej?

Jak na klej to masz problem, bo podobno (jak przeczytałem na tym forum) raczej się nie udaje odklejenie jej bez uszkodzenia warstwy dotykowej. Więc jeśli masz na kleju to lepiej najpierw poczytaj zanim odlepisz.

Jeśli mogę ci coś zasugerować, to kup folię Brando do A686/A696 (jest matowa lub błyszcząca) ma ona wymiar troszkę mniejszy niż ekran, bardzo dobrze się ją nakłada (elektrostatyczna) i rysik na niej działa jak marzenie.
Sam ją mam i przy jej aplikacji nawet nie myślałem, żeby cokolwiek demontować przed nałożeniem.
Pozdrawiam
Aphi

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2008, 13:42:57 »
Nie całkiem odpowiedź na Twoje pytanie, ale...

Ta folia stara to była przyklejona elektrostatycznie, na wodę czy na klej?

Na szczęście elektrostatycznie. Juz ja zdejmowałem i myłem
Paweł

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2008, 13:47:00 »
Dobrze Ci radzi Aphi zainwestuj w dobrą folię Brando, poczytaj jak zakładać folię i do dzieła. Ja nie posiadam zdolności manualnych a poradziłem sobie bez trudu. Najlepiej robić to w łazience i nakładać na umyty ekran w taki sam sposób jak naklejkę czyli od góry po trochu przyciskając szmatką żeby nie było pęcherzyków powietrza. Nawet jak niedokładnie ustawisz folię to nic się nie stanie bo i tak jest ona trochę mniejsza od ekranu  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G