folia Brando UC - za krotka !!!

• 4 Odpowiedzi
  • 1663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 01, 2006, 11:50:23 »
Witam serdecznie,

zachecony pozytywnymi opiniami na forum kupilem folie Brando Ultra Clear do mojego Asusa A636.

Samo zalozenie - bezproblemowe, zero babli i kurzu pod folia, cala ooeracja max. 5 minut.

Niestety - folia jest idealnie skrojona na szerokosc, ale na dlugosc - zdecydowanie za krotka o prawie 2 mm !

Czy ktos miał podobne przypadki ? Za 38 zl można chyba wymagac dobrze przycietej folii ?

Oczywiście na opakowaniu Brando było oznaczenie Asus 632/636, wiec nie może być mowy o pomylce...

pozdrawiam,
Pawel

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2006, 20:37:25 »
A czy aby folia nie "podeszła" pod krawędź ekranu? Niestety Asus ma przerwy pomiędzy ekranem a obudową i folią trzeba trafiać w środek ekranu. Przyglądnij się.

pozdro. oleey

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2006, 21:39:46 »
Jest jak pisze oleey musiał Ci podejść pod krawędź ekranu, ja mam idealna długość i szerokość, ale za pierwszym razem jak zakładałem też schował mi się fragment w szczelinie :P
Tak przy okazji czy ktoś może wie jak ta folię(UC) się czyści od spodu, bo po założeniu dostało się kilka paprochów :(

pozdrawiam

*

Offline jp73

• 30
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2006, 07:41:14 »
Ja mam protectora i najlepsze efekty daje przyklejenie i odklejenie (wraz z kurzem) taśmy scotch

*

Soovek

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2006, 11:21:39 »
Folia od Looxa 420 też pasuje, tak na marginesie.