Folder plików Synchronizacji na komuterze

• 7 Odpowiedzi
  • 1443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« dnia: Wrzesień 08, 2006, 02:37:36 »
Witam,

Nie wiem już czy to późna pora na mnie wpływa, ale od 3 godzin siedzę i kombinuję co się stało... ale do rzeczy.

W momencie wgrywania ActiveSynca na kompa, można wybrać opcję, czy chce się synchronizowac dodatkowe pliki. Wtedy komputer na pulpicie tworzy dodatkowy folder,  w którym możemy synchronizować wszelkie pliki między PPC - PC, Do tej pory na moich poprzednich ipaqu i Mio było tak, że gdy wgrywałem jakikolwiek plik do tego folderu, pojawiał się on w palmie przy pierwszej synchronizacji . Natępnie, gdy chcialem się go pozbyć, niemialo znaczenia, czy wykasuje go z folderu na kompie , wtedy znikał z PPC, czy z folderu na PPC - wtedy znikał z kompa. Teraz jest tak, że gdy próbuje go wykasować z poziomu PPC, pojawia mi się on zaraz spowrotem w tym samym miejscu na PPC, natomiast gdy go wykasowuje z poziomu komputera, znika on z folderu do synchronizacji, jednak w PPC pozostaje. Wtedy muszę go ręcznie usunąć z poziomu PPC.

Czy to jest normalne?

Wydaje mi się, że wcześniej tak niebyło. Czy ktoś rozwieje moje wątpliwości???
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2006, 11:19:25 »
Rozwiejcie proszę przynajmniej moje wątpliwości, czy u Was jest tak samo? Czy ta wersja tak ma, czy dalej mam szukać przyczyny? Przyznam, że nieprzespałem całą noc próbując rozwikłać ten problem.....
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2006, 11:39:28 »
Wejdz do ustawien synchronizacji w AS na PC i zobacz jak masz ustawione reguly synchronizacji. Choc wydaje mi sie ze ogolnie cos jest posypane, bo przynajmniej w jedna strone powinno dzialac - a u Ciebie plik nie jest kasowany w ogole. Czy nie jest czasem tak ze robiles twardy reset i masz inna nazwe urzadzenia niz wczesniej? Pamietaj ze za kazdym razem przy ustawianiu synchronizacji po raz pierwszy, komputer tworzy nowy folder synchronizacji w Moich Dokumentach. Na pulpicie jest tylko skrot do tego folderu... wejdz do Moje Dokumenty na PC i zobacz czy nie masz tam wiecej takich folderow, moze wrzucasz plik do starego katalogu, ktory byl synchronizowany z PDA w poprzedniej konfiguracji - lub z innym PDA.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2006, 12:25:25 »
Gdy wchodzę w narzędzia w AS, mam jedynie zakładkę OPCJE, w której moge zaznaczyć lub odchaczyć foldery do synchronizacji. W regułach, bez względu na ustawienia efekt jest taki sam. Co do folderów, za każdym razem sprawdzam i nazwę urządzenia i folder docelowy, więc tutaj o pomyłce niema mowy.... wszelkie stare foldery od synchronizacji kasuję po HR.

Ludzie, zaraz mnie szlag trafi....

Gdy kasuję urządzenie przenośne z AS i tworzę synchronizację od nowa, stary plik na kompie sam znika i tworzony jest nowy z nową nazwą (za każdym razem zmieniam nazwę). Po synchronizacji, folder na Kompie w którym powinny się znaleść pliki z "MY Documents" na PPC jest zupełnie pusty, mimo, że w PPC są tam pliki.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2006, 00:51:33 »
No nie wierzę, że nikt tu z obecnych nie korzysta z synchronizacji plików.

Naprawdę nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć, czy ma takie same objawy, czy mój przypadek jest odosobniony????

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2006, 20:42:18 »
Dziś kumpel przyszedł do mnie z FS Loox 560. Z ciekawości podłączyłem do swojego kompa i ustawiłem synchronizację. Pliki w folderze na kompie zapisują się tak jak powinny, zależnie gdzie została dokonana ostatnia aktualizacja, wtedy na drugim "sprzęcie" plik jest nadpisywany. Z tego wynika, że to tylko i wyłącznie błąd samego Asusa. ciekawe, czy we wszystkich modelach?

Czy naprawdę nikt nie korzysta z synchronizacji?????

*

Soovek

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2006, 22:28:08 »
Hehe nawet ja nie korzystam z synchro. Wszystko co napiszę na PDA slę przez WiFi do kompa :P

Pozdrawiam

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 11, 2006, 23:30:38 »
A niebyłoby mozliwości, abyś to u siebie sprawdził?  :P jak widać nikt tu nie garnie się z odpowiedzią, a problem ten zaczyna już mnie lekko (mało powiedziane) irytować. Chciałbym poprostu wiedzieć, czy to wada mojego modelu, czy całej serii? Czy jest po co odsyłać go na reklamacji. Nie ukrywam, ze potrzebny mi jest do roboty i nie uśmiecha mi się wysyłanie go tam tylko po to, aby po kilku dniach usłyszeć, że ten model tak ma....