Filmy z napisami?

• 7 Odpowiedzi
  • 2723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline micek1968

• *
  • 80
  • Sprzęt: ASUS A696
Filmy z napisami?
« dnia: Czerwiec 25, 2008, 09:01:44 »
Pewnie mnie zaraz zrugacie ale czy jest jakiś palmtopowy odtwarzacz AVI-ków który odtwarza napisy (TXT)?... Jeśli tak to pewnie będzie je widać tragicznie (potrzebna będzie lupa)....

*

Offline mkbdc

• 289
  • Sprzęt: iPad mini 16 4g, Asus VIVOTAB x86, SGN, Asus R2H,
Odp: Filmy z napisami?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2008, 09:44:31 »

*

Offline cormac

• *
  • 69
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2008, 09:54:17 »
Zarówno przy zachowaniu oryginalnej wielkości, jak i po konwersji do 320x240 filmy na a696 chodzą bardzo płynnie i co najważniejsze, są wyraźne i czytelne. Podobnie z napisami, absolutnie nie potrzeba lupy :D. Czyta się bardzo dobrze, nawet z większej odległości.

*

Offline micek1968

• *
  • 80
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2008, 10:20:16 »
wszytsko poinstalowałem jak należy, przekonwertowałem napisy i ich nie widać :( lipa

*

Offline cormac

• *
  • 69
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2008, 12:12:01 »
Hmmm, robiłeś dokładnie wg powyższego linka? Napisy w .smi, ta sama nazwa pliku, ten sam katalog, w opcjach video GAPI/GDI lub DirectDraw?

Używam Subtitle Workshop i napisy pięknie śmigają.

*

Offline micek1968

• *
  • 80
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2008, 14:58:56 »
DOkłądnie tak jak w opisie ... nawet nazwę pliku zmieniłem na 501.avi żeby nie było jakiś spacji, nawiasów itp bo o to podejrzewałem powód problemu. Odtwarzacz najnowszy z obsługą subtitlesów :) ... Niestety z braku czasu skleiłem film razem z napisami w jedno i wgrałem na kartę... W sumie też jakoś ciulacko bo są polskie litery ale brakuje ą i ś... (reszta jest)... nie wiem o co chodzi ale jakoś na razie przecierpię (po urlopie się tym zajmę) ...

*

Offline Dominik916

• *
  • 53
  • Sprzęt: Galaxy S i9100, Omnia i900
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2008, 17:20:22 »
Bo w tym WorkShopie trzeba ustawić Earth, czy West Europe, juz nie pamiętam dokładnie.
Do tego zwykły TCPMP, bo gdzieś jeszcze była jakaś Subtitle edition, ale zwykła działa.
Tylko mi trochę te napisy dziwnie przerobiło, bo jak był | taki znaczek, to zamiast tego wyświetlało <br
Ale i tak obejżałem cały film  :P

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 30, 2008, 21:49:51 »
Witam

Do konwertowania napisów na SMI z powodzeniem uzywam Subedit Player. Uważam, ze należy popierać rodzimą twórczośc programistyczną ;)

http://subedit.com.pl/

Widzę, że konwertowanie jest opisane także tutaj:
http://blogn.pl/odtwarzanie-filmow-z-napisami-na-palmtopie.html

- chociaz ja nic nie edytuję po eksporcie pliku SMI -inapisy wyswietlają się bez problemu (TCPMP v0.81)

Pozdrawiam -

Stanley

P.S. Subedit Playera uzywalem z powodzeniem już kilka lat temu do eksportowania do formatu SRT (miałem jeden z pierwszych stacjonarnych odtwarzaczy divx, który tylko taki format obsługiwał). Zwracam równiez uwagę w SP na ciekawe opcje automatycznej korekcji napisów, np. łaczenie napisów szybko znikajacych -> Menu -> Napisy