Dziwne pstrykanie przy włączaniu Asusa A636

• 8 Odpowiedzi
  • 3828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 23, 2006, 00:00:29 »
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Ausa A636 i nie jestem pewny czy objaw ten był od samego początku, ale podczas włączania mój palmtop wydaje przez chwile z siebie dziwne dźwięki. Trudno mi to określić, ale jest to takie pstrykanie czegoś w śrdoku, jakby jakieś zwracie się robiło :) Chwilę po włączeniu tak popstryka i przestaje. Później podczas pracy czasami też coś pstryknie...
Wiecie co to może być?

*

Soovek

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2006, 01:00:19 »
Tak to dzwięk klawiszy. Asus przy w łaczaniu tak 3 krotnie pstryka. Wszystko jest ok. Życzę miłego użytkowania cudeńka.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2006, 09:41:24 »
Trochę dziwne to jest, ale skoro tak mówisz... :)
Dzięki za szybką odpowiedź.

*

Offline nawi

• 13
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2006, 10:46:22 »
Witam,
mam a636 ale ani raz nie usłyszałem "pstrykania" ani niczego podobnego.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2006, 12:42:02 »
No właśnie też mi się wydaje, że tak nie powinno być.
Nagrałem krótki filmik telefonem, żebyście mogli zobaczyć dokładnie o co chodzi.. :wink:

Film z obrazem w formacie Nokii 3gp do odpalenia go potrzebny jest program Nokia PC Suite.

Film w formacie AVI skonwertowałem go do tego formatu, ale nie ma obrazu, przynajmniej u mnie. Ale to co najważniejsze jest, czyli dźwięk.

Co o tym sądzicie? To normalne zjawisko czy jakaś usterka?

*

Soovek

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2006, 13:50:19 »
Więc tak. Może opiszę jak ja mam.
Przy włączaniu Asusa, u mnie PDA wydaje taki dzwięk jakby ktoś trzy razy szybko nacisnął na któryś klawisz. A klawisze by miały włączone dzwięki w ustawieniach dzwięku. Nie wiem czy to się dzieje przy każdym włączeniu bo nie zwracam na to uwagi. Jednak wydaje mi się, ze dzieję sie to tylko wtedy gdy się  go włącza po wyłaczeniu. Po soft res tego nie ma. Jak wrócę to zobaczę bo PDA grzeje się w domu bo dziś jakoś zimno w Wawie.
PS. Mnie potem jak się pda włączy to nic nie pstryka.

*

Soovek

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2006, 01:25:33 »
No więc tak wszystko przetestowane !!! To nie wina pda tylko wina WM 5.0 już tłumaczę. Więc zaczynajmy: Robimy prosty test:
1. Wyłączamy na twardo pda
2. Włączamy i przy starcie nam "pstryka"
3. Wchodzimy w ustawienia dzwięków i wyłączamy całkowicie dzwięk klawiszy
4. Wyłączamy na twardo pda
5. Trzymamy przy uchu pda i włączamy!!! Nic nie pstryknie .........

Jeśli ktoś nie używa dzwięków klawiszy sprzętowych i ma je wyłączone lub ma wyłączone wszystkie dzwięki temu nic nie będzie pstrykać przy starcie systemu.
PSTRYKNIĘCIE TO WYDOBYWA SIĘ Z GŁOŚNIKA a nie jak kolega wspominał ze środka pda.
Nic innego nie pozostaje nam do zrobienia jak czekać na update WM5.0 .......
lub wyłączenie dzwięków klawiszy sprzętowych :P

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 24, 2006, 10:55:46 »
Soovek rzeczywiście jest tak jak piszesz. Po wyłączeniu dźwięków, już nic nie pstryka podczas włączania pda :) Dobrze, że się wyjaśniło, bo już zaczynało mnie to denerwować. Jakoś nie skojarzyłem, że to dźwięki klawiszy.. :wink: Widocznie pda przez chwilę po włączeniu przeprowadza jakiś test i dlatego je słychać. Dzięki za pomoc :)

*

Soovek

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 24, 2006, 11:04:10 »
Nie ma najmniejszej sprawy
Pozdrawiam