Demontaż panelu przedniego ASUS 696

• 2 Odpowiedzi
  • 1302 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kolumbus

• 28
  • Sprzęt: ASUS 696 & WM 6.0
Demontaż panelu przedniego ASUS 696
« dnia: Styczeń 30, 2008, 18:43:12 »
Witajcie,

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu demontażu panelu przedniego w ASUSIE 696. Jak zapewne wszystkim Wam wiadomo ASUS 696 ma przedni panel osłonięty profilem ze stali nierdzewnej. Tak się nieszczęśliwie stało w przypadku mojego ASUSA, że upadł mi ze stosunkowo dużej wysokości na twarde podłoże - płytki podłogowe. Oprócz tego, że urządzenie zaniemówiło na jakiś czas, a później odzyskało sprawność z nieznanych mi do dzisiaj przyczyn (zachowywało się jak po częściowym twrdym resecie), róg przedniego panelu PDA jest uszkodzony, wgięty.

Zdemontowałem panel przedni ASUSA i okazało się, że pod profilem stalowym ukryty jest drugi profil, tym razem z tradycyjnego czarnego plastiku. Abym mógł metalową część panelu wyprostować muszę ją rozłączyć ze stalowym wierzchem. I tego właśnie jak na razie nie udało mi się dokonać. Z uwagi na to, że sprzęt jest delikatny nie podważałem brzegów obydwu części profilu zbyt mocno, a przy delikatnych próbach nie udało mi się ich rozłączyć.

Stąd pytanie czy komuś to się udało, a jeżeli tak, to jak tego dokonać tak, aby nie uszkodzić obydwu elementów?

Załączam zdjęcia uszkodzenia i proszę o rady i pomoc... Z góry wszystkim dziękuję.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2008, 18:48:06 wysłana przez Kolumbus »
---------------------------------------
Pozdrawiam,
Kolumbus

*

Offline Adim

• *
  • 83
  • Sprzęt: Asus A696 & hx4700
Odp: Demontaż panelu przedniego ASUS 696
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2008, 10:42:49 »
Zadaj to pytanie w dziale serwisowanie. Tam powinien Ci ktoś pomóc.
Pozdrawiam.
HP 4150 => FS Pocket Loox420 => HP hx2410 => HP hx4700 => HTC Kaiser => Asus A696 & hx4700

Odp: Demontaż panelu przedniego ASUS 696
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2008, 15:09:17 »
mi lekko odchodzi jeden rog a asus mi nie upadl, tez mam 696 ;) Poczekam az zacznie bardziej odchodzic i go odesle... btw. uzywa ktos czesto nawigacji?, bo ja od ciaglego wsadzania i wyciagania z uchwytu mam caly porysowany przod, tzn miejsca styku pda z uchwytem czyli caly jeden bok (tylko aluminimum) a u gory tylko tam gdzie jest zaczep lol zalone to jest juzbym wolal calego PDA z plastiku...