Witajcie,
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu demontażu panelu przedniego w ASUSIE 696. Jak zapewne wszystkim Wam wiadomo ASUS 696 ma przedni panel osłonięty profilem ze stali nierdzewnej. Tak się nieszczęśliwie stało w przypadku mojego ASUSA, że upadł mi ze stosunkowo dużej wysokości na twarde podłoże - płytki podłogowe. Oprócz tego, że urządzenie zaniemówiło na jakiś czas, a później odzyskało sprawność z nieznanych mi do dzisiaj przyczyn (zachowywało się jak po częściowym twrdym resecie), róg przedniego panelu PDA jest uszkodzony, wgięty.
Zdemontowałem panel przedni ASUSA i okazało się, że pod profilem stalowym ukryty jest drugi profil, tym razem z tradycyjnego czarnego plastiku. Abym mógł metalową część panelu wyprostować muszę ją rozłączyć ze stalowym wierzchem. I tego właśnie jak na razie nie udało mi się dokonać. Z uwagi na to, że sprzęt jest delikatny nie podważałem brzegów obydwu części profilu zbyt mocno, a przy delikatnych próbach nie udało mi się ich rozłączyć.
Stąd pytanie czy komuś to się udało, a jeżeli tak, to jak tego dokonać tak, aby nie uszkodzić obydwu elementów?
Załączam zdjęcia uszkodzenia i proszę o rady i pomoc... Z góry wszystkim dziękuję.