Czy moze ktos juz uzytkuje ASUSA 636 ?

• 14 Odpowiedzi
  • 4524 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« dnia: Grudzień 20, 2005, 00:35:19 »
Witam,

Chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawuje w praktyce sam pocket i nawigacja. Nie ukrywam ze chcialem zakupic FSC N520 ale brak BT spowodowal ze zdecydowalem sie "chyba" na Asusa. Dlatego tez chce wiedziec czy warto :) Niestety FSC bylby dla mnie idealny gdyby mial Bluetooth a tak musze z niego zrezygnowac i wybrac model A636 :)

Prosze o opinie z uzytkowania ww. sprzetu

Pozdrawiam
BoNt3k

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2005, 03:00:27 »
Co prawda nie miałem jeszcze Looxa w łapkach, ale asusem bawiłem się dośc intensywnie cały dzien. Duzym zaskoczeniem na plus jest czas pracy bateri, świetne działanie skype (via WiFi, z podłaczonymi słuchawkami) dośc  "twardy" ekran który rokuje brak rys nawet bez stosowania folii ochronnych. Niezbyt długo bawiłem się GPSem, ale na początku nie zachwycił. ZAZNACZAM zdanie mocno subiektywne i wynikające z ok godzinnej zabawy w czasie pracy. Nie testowalem z AM

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2005, 10:00:20 »
Cytat: "xpablo"
Co prawda nie miałem jeszcze Looxa w łapkach, ale asusem bawiłem się dośc intensywnie cały dzien. Duzym zaskoczeniem na plus jest czas pracy bateri, świetne działanie skype (via WiFi, z podłaczonymi słuchawkami) dośc  "twardy" ekran który rokuje brak rys nawet bez stosowania folii ochronnych. Niezbyt długo bawiłem się GPSem, ale na początku nie zachwycił. ZAZNACZAM zdanie mocno subiektywne i wynikające z ok godzinnej zabawy w czasie pracy. Nie testowalem z AM

Ja za to uzytkuje Asusa i z czescia twoich opinii sie zgadzam, z czescia nie:).
Baterie - baaardzo mocny punkt. Asuski sie postarali, zreszta testy pokazuja ze to jedna z mocniejszych (najmocniejsza???) na rynku bateria palmtopowa.
Skype nie uzywam wiec sie nie wypowiem ale WiFi lapie mi sygnal bardzo szybko i ani razu nie zgubila. Rowniez zero klopotow z bluetoothem.
Ekran rzeczywiscie twardy, zreszta jak caly palm. Tu nie ma zabawek w stylu gumki czy cus. Solidnie wygladajaca obudowa, nie testowana na razie na okolicznosc upadku:). W przeciwienstwie do rysika ktory jest caly plastikowy;)
AM - nie spotkalem sie z objawem zgubienia sygnalu, po wlaczeniu szuka go przez kilka-kilkanascie sekund (moze to jest minus, nie wiem, nie znam sie, zarobiony jestem:)).
Jeden duzy minus - dolaczone do zestawu mocowanie palma w samochodzie to nieporozumienie. Przyssawka niezle ciagnie;) ale juz sposob doczepienia do niej palma to pomylka. Przez 10minut normalnej jazdy spadl mi dwa razy....
Wrazenia ogolne - rewelacja. Moim zdaniem stosunek ceny do mozliwosci powalajacy;)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2005, 10:24:35 »
Aha i nie dopisałem ale 3 sztuki które miałem miały wyrażną przerwę między ekranem a obudową.  U Ciebie też tak jest ??
Co do uchwytu nie zgodze się !! Byłem z nim na rajdzie 4x4 i nie wypadł ANI RAZU, a przeprawę miał ostrą ! Siedzał m.in.  w tym samochodzie

I w tym

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2005, 10:43:44 »
no nie zauwazylem zadnej przerwy.... cholera. Cos u mnie tak moze:)
A w takim smoku to tez bym siedzial jak trusia:)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2005, 12:25:55 »
Hmm może tylko u nas bya taka seria ?? Sprazwdzę przy następnej dostawie. No i dziś powinienem mieć Asusa A632 to zerknę jak tam to jest.
A co do samochodu-tam się nie siedzi jak trusia tylko trzyma się czego się da :D Jeśli jesteś z Wawy mogę kiedyś w wolnej chwili zabrać na rajd :D

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2005, 14:09:01 »
entre.pl??? braliscie udzial zdaje sie w ostatnim emmet crossie, z sukcesami zreszta...

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2005, 18:31:32 »
Cytat: "redik"
...
Jeden duzy minus - dolaczone do zestawu mocowanie palma w samochodzie to nieporozumienie. Przyssawka niezle ciagnie;) ale juz sposob doczepienia do niej palma to pomylka. Przez 10minut normalnej jazdy spadl mi dwa razy....
Wrazenia ogolne - rewelacja. Moim zdaniem stosunek ceny do mozliwosci powalajacy;)

hehe pewnie naciąłeś się tak jak ja :) ten uchwyt do palma, który przyczepiasz do przyssawki musisz po włożeniu w otwory bolców dość mocno przesunąć w prawo czy lewo nie pamiętam i wtedy zaskoczy ( będzie głośne klik :)) po tym nic go nie ruszy :D.

Pozdrawiam

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2005, 14:59:16 »
Cytat: "Foka"
hehe pewnie naciąłeś się tak jak ja :) ten uchwyt do palma, który przyczepiasz do przyssawki musisz po włożeniu w otwory bolców dość mocno przesunąć w prawo czy lewo nie pamiętam i wtedy zaskoczy ( będzie głośne klik :)) po tym nic go nie ruszy :D.

Pozdrawiam

cholera.... racja, przetestowalem.... Jak pierwszy raz probowalem to zainstalowac to asus byl w moich rekach od paru godzin, stad ta delikatnosc;).
Czyli musze zmienic zdanie.... ten model NIE ma wad;)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 21, 2005, 20:38:34 »
entre.pl??? braliscie udzial zdaje sie w ostatnim emmet crossie, z sukcesami zreszta...

Zgadza się  :)  II miejsce w Extreme Pawła Janiaka i Szymona Ławeckiego w barwach ENTRE.PL Team.  8)

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 22, 2005, 10:58:41 »
ASUS A636 jest moim pierwszym palmem. Mam go dopiero jakieś 2 tygodnie. Robi naprawdę super wrażenie. Jest solidny i dobrze wyposażony. Bateria działa bardzo długo, muzyczka brzmi nieźle, głośno i wyraźnie. Dołączony zestaw samochodowy jest również dobrej klasy, jeździełem z nim jak narazie 800 km w trasie i pomimo licznych nierówności na drodze palm nie spadł ani razu. Przyssawka trzyma bardzo mocno więc napewno nie puści ;) Gps chodzi wyśmienicie, szybko (poza pierwszym rozruchem na zimno ) także w terenie sprawuje się rewelacja. Wifi działa bez zarzutu, także korzystanie z internetu w warunkach polowych jest wygodne i przyjemne. Jedynie co się mogę przyczepić to czasami potrafi mi się wyłączyć w taki sposób, że jedyną drogą na jego włączenie jest miękki reset. Dzieje się tak niezwykle rzadko ;)

*

Anonymous

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2005, 13:02:17 »
Cytat: "twingo"
Jedynie co się mogę przyczepić to czasami potrafi mi się wyłączyć w taki sposób, że jedyną drogą na jego włączenie jest miękki reset. Dzieje się tak niezwykle rzadko ;)

Tą niedogodność usuwa nowy ROM do pobrania ze strony Asusa.
Można użyć polskiej wersji to będziesz miał dwa w jednym, poprawiony błąd i polski interfejs :D

Pozdrawiam

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 14, 2006, 12:40:29 »
Pytanie do użytkowników Asusa A626:
Czy wasz palm może robić za zestaw głośnomówiący dla komórki po łączu BT?

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 13, 2006, 13:40:54 »
a tak przy okazji to ile wam trzyma bateria w A636??
pozdro,
horas

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 13, 2006, 15:26:10 »
Przy zakupie A636 o moim wyborze decydowało co nastepuje:
- wbudowany GPS i jego parametry
- stosunek parametrow pda (procesor/ pamieć) do ceny ok 1650zł
- nowa wersja systemu operacyjnego
- b. dobra jakości wykonania, przyzwoity design
- polska wersja systemu operacyjnego
- czas trzymania baterii
- marka / renoma producenta

biorąc to wszystko pod uwagę ASUS 636 kładzie na łopatki odpowiednik MIO, który równiez brałem pod uwagę

juz w pierwszym dniu wyszedł jedyny bubel zakupionego A636
tym bublem jest preinstalowany polski system operacyjny który nie ma rozpoznawania tekstu ...
uwazam że to jest ewidentne oszustwo Asusa
komponent rozpoznawania tekstu został tak dokładnie wyciachany z rejestrow systemu że niemozliwe jest zainstalowanie PenReadera ...

wersja polska byłaby lepsza ...gdyby była z rozpoznawaniem tekstu ... ale pelna angielska którą wgrałem jest dla mnie teraz ok, mam polskie ustawienia regionalne - i co najwazniejsze wszystko gra :)

GPS spisuje sie w miescie wysmienicie - to jest to

pozdrawiam