Witam wszystkich i dziekuje za uwagi.
pockety z racji ekranu dotykowego są dosyć delikatne, takze dla trapera to raczej garmin 60cs (csx), widziałem to w praktyce, mysle ze traper bedzie zadowolony w 100% ...
Zgadzam sie z tym, ale ja nie zamierzam wykorzystywac PDA tylko do zastosowan terenowych (choc taki byl temat przewodni watku). Kupilem go jako wielofunkcyjnego towarzysza podrozy i przyznam ze do tego nadaje sie swietnie ( internet przez WiFi albo przez GPRS, mini Office, przegladarka PDF, odtwarzacz MP3 i filmow, etc ). Zdaje sobie sprawe ze ASUS jest delikatny, ale nie ma urzadzen calkowicie uniwersalnych. W przyszlosci bede musial wyposazyc sie w jakis solidny futeral, ale to juz inny temat.
Po pierwsze primo twój rozkalibrowywujący sie asus nie może być podstawą aby stwierdzić czy nie jest dobrym wyborem dla trapera, ponieważ jedno nie ma nic współnego z drugim.
Uwazam ze jezeli markowa firma wypuszcza urzadzenie z wada fabryczna (bo jak inaczej nazwac epidemie rozkalibrowywujacych sie ekranow - patrz inne watki) majac do tego jeszcze fatalny serwis to zakup tego urzadzenia przypomina gre w rosyjska ruletke, ktora polega na tym czy moj ASUS bedzie dzial poprawnie, czy od poczatku bede sie szarpal z serwisem. Dlatego tez zakup tego modelu ogolnie nie jest dobrym wyborem ( w tym rowniez dla tytularnego TRAPERA ).
Moim skromnym zdaniem firma asus wypuścila badziew, który się psuje A636N. (nie mówię że wszystkie) !! Problem taki nie występował w A636 lub występował w stopniu ZNIKOMYM.
PS. A nie mówiłem kupujcie A636 
W czasie kiedy go kupowalem nie udalo mi sie znalezc nowego A636...
Nie wiem kiedy go kupiłeś ale jeżeli w ciągu ostatnich 7 dni to czym prędzej wyślij do sprzedawcy. Asus wymienia nowy(zepsuty) ale trzeba się spieszyć!!! Możesz jeszcze też, jeżeli kupiłeś w sklepie internetowym w ciągu 10 dni oddać.
Niestety wada ta ujawnila sie (lub zaczela mi przeszkadzac) sporo po tym terminie
Pozdrawiam