Asus A696 i słuchawka bluetooth w trybie High Quality Audio

• 0 Odpowiedzi
  • 910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus A696 i słuchawka bluetooth w trybie High Quality Audio
« dnia: Sierpień 28, 2008, 13:00:03 »
Witam,
Mam problem z niektórymi aplikacjami, które nie współpracują ze słuchawkami stereo BT. Powinno być cos słychać w słuchawce, a zamiasttego coś tam zaczyna się "dziać" (zmiana charakteru szumów), ale potem cisza :( Tak jest np. w iGo.
Piszę tutaj, bo podejrzewam, że problem jest natury ogólnej, a nie konkretnie z programem nawigacji czy innych programów.
Moja konfiguracja:
A696, słuchawki BT stereo Jabra BT3030.
Słuchawki są podłączone w trybie High Quality Audio. Muzykę z MP3, komunikaty z Automapy słychać poprawnie, tylko iGo milczy. W czasie konfiguracji połączenia ze słuchawkami miałem jeszcze do dyspozycji drugi tryb, chyba "Zestaw słuchawkowy", jednak po połączeniu słychać było jedynie cykliczne pikanie.
Są dostępne jakieś drivery do połączenia audio po BT? Gdzie mogę sobie poczytać o tym ? Szukałem w Googlach, ale niczego nie znalazłem. Mam wrażenie, że problem jest w tym High Quality Audio, chyba nie wszystkie aplikacje mogą wysyłać w tym trybie dźwięki. Gdyby udało mi się połączyć ze słuchawkami w trybie "Zestaw słuchawkowy", myślę, że problem byłby rozwiązany.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2008, 13:39:13 wysłana przez Pawel_Luk »
Psion -> Tungsten T -> MDA Compact III -> Nokia E51 + Asus A696