A636 - kopia systemu i programów w pamięci telefonu GSM

• 3 Odpowiedzi
  • 1376 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jan6a

• *
  • 52
« dnia: Luty 22, 2006, 12:14:58 »
Witam,
Moja przygoda z A636 zacznie się za kilka dni ( czekam na dostawę) i będzie to mój pierwszy palmtop. Jak przeglądam forum czeto powtarzają się wypowiedzi "że coś zmajstrowałem nie tak  i musiałem od nowa wgrywać wszystkie programy" . Liczę się z tym że mnie to tez spotka i to nie raz , gorzej jak będzie to poza domem bez możliwości podpięcia i synchronizacji przez komputer stacjonarny. I tu moje pytanie skoro Win 5.0 zajmuje jakieś 40MB inne programy też nie są zbyt obszerne  to czy można np. utworzyć sobie jakiś folder na karcie MMC z programami do palma  i trzymać na wszelki wypadek w telefonie komórkowym np. w NOKI 6230i . Jeżeli się da to czy nie będzie przeszkadzało ze na tej samej karcie znajdować się będą inne foldery np. z mp3 , JPG . czy to wszystko nie będzie razem kolidować ????  Szanowni klubowicze , czy dałoby się odzyskać system i inne programy na wypadek awarii systemu właśnie w taki sposób ???

Pozdrawiam

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2006, 12:21:46 »
Przekombinowales ;-) , wystarczy ze bedziesz robil backupy calosci , nie tylko pim-ow. Jak namieszasz na maksa to hard reset i restore z backupu.
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline jan6a

• *
  • 52
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2006, 17:26:03 »
Cytat: "Claude"
Przekombinowales ;-) , wystarczy ze bedziesz robil backupy calosci , nie tylko pim-ow. Jak namieszasz na maksa to hard reset i restore z backupu.

Przepraszam ale mógłbyś napisać troszkę jaśniej :?   Jestem zielony w tej materii    :roll: wiec da się tak zrobić by w razie awarii cały system wraz z innymi programami wrzucić na palma mimo ze na tej samej karcie będą też inne foldery wykorzystywanie przez telefon komórkowy z muzyczką i zdjęciami :?:  :?:  :?:  :?:  :?:
Pozdrawiam

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2006, 17:46:12 »
Cytat: "Claude"

A taki backup można zrobić a kartę pamięci, a później po wywaleniu całości, z tej karty wgrać  spowrotem (coś jak Symantec Ghost na PC) ???
W końcu nie każdy bierze na wakacje komputer żeby synchronicować PPC.