Asus padł

• 6 Odpowiedzi
  • 1497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus padł
« dnia: Marzec 05, 2007, 10:09:48 »
Sześć miesięcy temu stałem się posiadaczem Asusa 636N. Sprawował się bardzo dobrze, automapa, kilka programów, łączenie z siecią wzsystko pracowalo bez problemów. Niestety wczoraj syn podkusił mnie aby zainstalować gierkę no i stało się , po instalacji Asus padł - miękki i twardy restart nic nie pomogły.Nie daje się uruchomić -czarny ekran nacisk na przycisk włącznika zero reakcji, bateria naładowana. Chyba serwis ?!
Pozdrawiam :(  :(

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Asus padł
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2007, 10:33:38 »
Moze odlaczenie baterii cos pomoze ?

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Asus padł
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2007, 12:14:08 »
Cytat: "ravel"
Moze odlaczenie baterii cos pomoze ?

i sprawdzić czy przypadkowo nie włączył się HOLD z tyłu obudowy.

Nie rozumiem jeszcze jednego jak udało zrobić się HR jeżeli w ogóle urządzenie się nie włącza?

Asus padł
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2007, 08:29:10 »
Niestety , wszystkie rady forumowiczów za które dziękuję nie przyniosły oczekiwanego efektu.Asus ani drgnął. Uruchomniłem procedurę naprawczą w ramach gwarancji. O wynikach nie omieszkam poinformować na forum, mam nadzieję że obędzie się bez niespodzianek.
Pozdrawiam

Asus padł
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2007, 20:14:44 »
Bylem szcześliwym posiadaczem Asuska 636N przez miesiac.Od samego początku problem z uzyskaniem fixa w automapie i TT.Widzial , numerował satelity, nawet pokazywały sie szare słupki w liczbie 5-6 i napisik czekam na prawidy sygnal GPS.Po kilku minutach, a czasami po kilkunasu łapał fixa i juz bylo dobrze.Nawigowanie ze złożoną antenka niemozliwe.Tydzień temu przy jezdzie migotanie ekranu, potem kolorowe pasy na ekranie( tęcza) a na koniec pozostal mi bialy swiecący ekranik. Poczatkowo po calonocnym spoczynku wydawal oznaki zycia , a teraz tylko świci jak latarnia na biało.Sprzet do serwisu :-(. Miałem Mio A201 i gdyby nie problemy z BT powiedzialbym ze jest 100x lepszy od Asusa

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Re: Asus padł
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 07, 2007, 08:16:35 »
Cytat: "szaman51"
Sprzet do serwisu :-(. Miałem Mio A201 i gdyby nie problemy z BT powiedzialbym ze jest 100x lepszy od Asusa

Masz po prostu pecha, czasem tak się zdarza że trafi się na wadliwy towar, nie można jednak oceniać całości. Mio też się psują i też nie można powiedzieć że całkowity szmelc. Oczywiście dobrze by było gdyby takie sytuacje nie zdarzały się w ogóle, problem mały jak jest gwarancja, a co jak się skończy? ;)
Ogólnie miałem styczność z kilkoma palmtopami (nie dużo) i wyraźnie Asus jest jednym z najlepszych, chociaż też miałem z nim problem a koledzy z gorszymi modelami nie to i tak uważam go za dobry sprzęt.
Zobaczysz jak wróci z serwisu ;)

Asus padł
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 13, 2007, 08:50:17 »
Obiecałem że poinformuje jaki był finał mojego problemu. Zarejestrowałem się w centrali Asus w Warszawie- kontakt drogą elektroniczną i telefoniczną bezproblemowy. Miałem odesłać Asusa poprzez firmę kurierską do Wrocławia na koszt asusa. W przeddzień wysłania podłączyłem sprzęt do ładownia, żal było się z nim rozstać. Po około 10 minutach ładowania ekran ożył. Okazało się ,że bateria byla tak rozładowana że musiał upłynąć taki okres czasu aby palm zareagował. Może to jest śmieszne co teraz piszę , ale w ferworze codziennych obowiazków nie miałem czasu na spokojną analizę sprawy. To tyle , cieszę się że taki jest finał.
Pozdrawiam!