Internet przez WIFI w A639

• 6 Odpowiedzi
  • 1555 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet przez WIFI w A639
« dnia: Maj 13, 2007, 21:40:23 »
Witam

Mam maly problem a  mianowicie chcialbym podlaczyc bezprzewodowo internet z mojego kompa do Asuska przez WIFI, internet dziala za pomoca WIFI lecz tylko i wylacznie jesli palmtop jest podlaczony kabelkiem poprzez USB do PCeta.   Wyskakuje wowczas w kompie w polaczeniu sieciowym dodatkowe polaczenie lokalne: "Windows Mobile based Device" i wtedy w karcie sieciowej w PC moge udostepnic internet dla polaczenia sieci bezprzewodowej :( Dodam jeszcze, ze dzieje sie to tylko jesli podlaczam urzadzenie przenosne WIFI do komputera stacjonarnego /w laptopie dziala bezprzewodowo/
Jesli ktos wie co mozna zrobic zeby korzystac bezprzewodowo z netu w Asusku bede bardzo wdzieczny. 

PS. 
Prosze tez nie pisac takich postow jak np: ze kiepsko przeszukales forum badz jestem leniwy czy nie mam zielonego pojecia i najlepiej zebym tu nie wchodzil ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 07:45:35 wysłana przez fanatic »

*

Offline Jarek001

• 27
  • Sprzęt: ASUS 636N + microSD 1GB + miniSD 2 GB
Odp: Internet przez WIFI w A639
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2007, 08:42:42 »
A napewno jak podłączony jest przez USB to działa przez WiFi ?
Według mnie wtedy to działa poprzez ActiveSync.

Pozdrawam,
Jarek

*

Offline Stacja1

• 29
  • Sprzęt: Asus A636N
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2007, 09:32:16 »
U mnie internet w Asusie działa na dwa sposoby , pierwszy to podłączam do komputera przez usb , odpalam ActiveSync i już mam internet , nic nie trzeba konfigurować .  Działa czy mam włączony wifi czy nie.
Drugi to mam w domu WiFi i podłączony do tego laptop , włączam wifi w Ausie , następuje połączenie z siecią . Ponieważ sieć jest zabezpieczona , musiałem raz wpisać kod.  Testowałem sieć w hotspotach jak i "na ulicy" i działa bez problemu .

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2007, 12:21:17 »
Dziala przez WIFI poniewaz udostepnione polaczenie internetowe jest dla polaczenia bezprzewodowego wiec jesli wylacze WIFI - internetu nie ma, jak odlacze USB - rowniez netu nie ma.  Ale jesli chodzi o laptopa to dziala bez zarzutu WIFI.

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2007, 16:31:24 »
Dziala przez WIFI poniewaz udostepnione polaczenie internetowe jest dla polaczenia bezprzewodowego wiec jesli wylacze WIFI - internetu nie ma, jak odlacze USB - rowniez netu nie ma.  Ale jesli chodzi o laptopa to dziala bez zarzutu WIFI.

Niestety piszesz troszeczkę niejasno. Wnikliwie wczytałem się w Twoje pytanie i nie potrafiłem wyobrazić sobie co masz w domu. Może po kolei, masz w domu komp stacjonarny, laptopa i a639 tak?
W stacjonarnym masz internet, na kablu? w laptopie działa Ci internet przez wifi ale łącząc sie do czego? do stacjonarnego?
To co opisałeś powyżej to na pewno działa Ci poprzez kabel USB, przy łączeniu się poprzez wifi nie pojawia się żadna karta dzieje się tak jednak gdy podłączysz Asusa przez kabel USB i tym samym przez ActiveSync.

*

Soovek

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2007, 16:56:09 »
Ja też nic nie rozumiem :(

*

Offline Stacja1

• 29
  • Sprzęt: Asus A636N
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 14, 2007, 20:19:54 »
Są dwie możliwości , albo masz bezprzewodowy internet , albo sieć bezprzewodową.
Jeśli miałbyś bezprzewodowy internet to Asus sam do niego by się podłączył , domyślam się zatem , że próbujesz podłączyć pocketa przez wifi do któregoś z komputerów .  Jest to dość skomplikowane i uciążliwe w konfiguracji.  Ja zwykły router zastąpiłem bezprzewodowym i mam teraz komputer , laptop i pocketa podłączone do jednej sieci , nawet na parkingu w aucie jeszcze mam zasięg .