Posiadam Asusa A696 z WM 6.0 ENG. Zainstalowałem na kompie z systemem Windows Vista program Windows Moble Device Center i nie mogę połączyć się z PDA, natomiast po podłączeniu do komputera z systemem Windows XP poprzez ActiveSync 4.5 wszystko działa bez problemu. (połączenie przez USB)
Jeżeli ktoś wie co jest przyczyną występowania takiego problemu i jak go zlikwidować bardzo proszę o pomoc.
Witam!
Posiadam 2 komputery z Vistą:
1. Laptop z Vistą Business 32-bit.
2. Stacjonarny z Vistą Home Premium 64-bit.
O powyższym wspomniałem, żeby uświadomić prawidłowe działanie na dwóch różnych wersjach systemu, zarówno 32 jak i 64 bitowych. Na laptopie musiałem do standardowej Visty doinstalować Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile w wersji polsko języcznej, natomiast dla 64 bitowego systemu zainstalował mi się ten soft w wersji anglojęzycznej (nie powoduje to żadnych nieprawidłowości w działaniu).
Na obu komputerach A696 synchronizuje się poprawnie. Spróbuj podłączyć Asusa do komputera i usunąć "stare" ustawienia konfiguracyjne, a następnie skonfiguruj go ponownie od nowa. U mnie problemem na początku były zapamiętane ustawienia ze starych komputerów z XP. Ja nie potrafię zmusić Asusa do zapamiętania ustawień dla więcej niż 2 komputerów i byłem zmuszony do usunięcia starych ustawień. Dla mnie nie stanowiło to problemu, bo już nie używam XP.
Może to pomoże. Jeśli nie to pisz, może uda się coś znaleźć w necie.
Pozdrawiam
mattoid