ASUS A696 - brak połączenia z komputerem z systemem Vista!!!

• 6 Odpowiedzi
  • 2391 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pietrek79

• 2
  • Sprzęt: Asus A696
Witam.

Posiadam Asusa A696 z WM 6.0 ENG. Zainstalowałem na kompie z systemem Windows Vista program Windows Moble Device Center i nie mogę połączyć się z PDA, natomiast po podłączeniu do komputera z systemem Windows XP poprzez ActiveSync 4.5 wszystko działa bez problemu. (połączenie przez USB)
Jeżeli ktoś wie co jest przyczyną występowania takiego problemu i jak go zlikwidować bardzo proszę o pomoc.

Z góry wielkie dzięki.

Odp: ASUS A696 - brak połączenia z komputerem z systemem Vista!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2008, 14:52:05 »
miałem ten sam problem z vistą ultimate ale po ściągnięciu poprawek zobaczył jeśli nie to to może być wina softu po weekendzie popatrzę u siebie i dam znać jak jest u mnie bo asusa też trzeba skonfigurować może sprawdz blueT i połączenia przez niego. do poniedziałku

*

Offline mattoid

• *
  • 59
  • Sprzęt: Asus A696 + WM5 + SDHC 4GB
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2008, 12:30:12 »
Posiadam Asusa A696 z WM 6.0 ENG. Zainstalowałem na kompie z systemem Windows Vista program Windows Moble Device Center i nie mogę połączyć się z PDA, natomiast po podłączeniu do komputera z systemem Windows XP poprzez ActiveSync 4.5 wszystko działa bez problemu. (połączenie przez USB)
Jeżeli ktoś wie co jest przyczyną występowania takiego problemu i jak go zlikwidować bardzo proszę o pomoc.

Witam!

Posiadam 2 komputery z Vistą:
1. Laptop z Vistą Business 32-bit.
2. Stacjonarny z Vistą Home Premium 64-bit.

O powyższym wspomniałem, żeby uświadomić prawidłowe działanie na dwóch różnych wersjach systemu, zarówno 32 jak i 64 bitowych. Na laptopie musiałem do standardowej Visty doinstalować Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile w wersji polsko języcznej, natomiast dla 64 bitowego systemu zainstalował mi się ten soft w wersji anglojęzycznej (nie powoduje to żadnych nieprawidłowości w działaniu).

Na obu komputerach A696 synchronizuje się poprawnie. Spróbuj podłączyć Asusa do komputera i usunąć "stare" ustawienia konfiguracyjne, a następnie skonfiguruj go ponownie od nowa. U mnie problemem na początku były zapamiętane ustawienia ze starych komputerów z XP. Ja nie potrafię zmusić Asusa do zapamiętania ustawień dla więcej niż 2 komputerów i byłem zmuszony do usunięcia starych ustawień. Dla mnie nie stanowiło to problemu, bo już nie używam XP.

Może to pomoże. Jeśli nie to pisz, może uda się coś znaleźć w necie.

Pozdrawiam
mattoid

*

Offline Kala-x

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Desire S  Strike X
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2008, 21:18:33 »
Żeby nie zakładać nowego wątku podepne się tu.Mam Asusa A696 z WM 5. W komputerze stacjonarnym mam winXP.Od jakiegoś czasu gdy podłącze palmtopa do komputera wyskakuje komunikat że nie rozpoznaje urządzenia,podłączam do drugiego komputera i to samo,zrobiłem reinstalke Activ Synka i nic nie pomogło,jak podłączyłem do laptopa ,wykrył urządzenie i było ok.Nie mogę zrobić żadnych aktualizacji.pomocy :mad:
Pozdrawiam.

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2008, 10:47:55 »
Witam,
mam prośbę, czy może któryś z kolegów zdradzić jak to podłączyć po BT z Vistą? Wszystko mam zainstalowane, po kablu smiga a po BT nie rusza za nic w świecie. Sterowniki zainstalowane, program BlueSol (nie wiem jak dokładnie się to pisze) asusa widzi, ale za to całe centrum mobilne (z Visty) nie widzi go.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2008, 11:48:38 »
wejdź w ustawienia - panel sterowanie znajdź blueT i skonfiguruj tak aby znalazł urządzenie poza tym w pda zaznacz - ustawienia bluetoch - dostępność - zezwalaj na połączeni... wszystkie urządzenia i inne urządzenia mogą mnie wykryć (to jak złapie wyłącz bo ktoś może ci namieszać) - menadżer blueT- nowe - activSync przez blueT po 1-2 powinien znaleźć bez problemu jak nie eset pda i kom. generalnie modyfikuj te ustawienia w pda bo jak kom. widzi kabel to i blue powinien  a sprawdz czy blue komp. jest włączone.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 04, 2008, 01:27:31 »
Chyba się skapowałe o co chodzi. - w ustawieniach usb należy wyklikać akivsync z wolniejszą transmiją i dopiero vista go vidzi