Asus A696 - dwa problemy

• 6 Odpowiedzi
  • 1382 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus A696 - dwa problemy
« dnia: Lipiec 23, 2007, 15:30:03 »
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem asusa a696 i jest to mój pierwszy pda.
Mam dwa problemy:
1. Po edycji pliku excel chciałem go zamknąć i pojawił się komunikat, że brak jest miejsca na karcie SD, ale na 100% jest miejsce bo w systemie pokazuje 800MB wolnych (karta 2GB Good RAM). Po paru próbach w konc zapisał, ale zniknęły mi wszystkie dane z karty!!!
Jak wejde w system to pokazuje stan karty 1,1GB zajęte!!! Gdzie to sie podziało???
2. pda nie aktualizuje mi stanu bateria. Prawie zawsze pokazuje 100%. Dopiero po resecie pokazuje ile jest napradę, dlaczego?
Z góry dziękuje za pomoc

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
Odp: Asus A696 - dwa problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2007, 16:07:18 »
Witaj,

problem znany i poruszany wczesniej przez innych uzytkownikow tego badziewia :)

pozbadz sie czympredzej tego palmtopa i kup cos innego :)

do czasu dopoki dopoty Asus nei wypusci wlasciwego ROMa bedziesz mial te problemy.

po tym jak znikna Ci pozniej problemy z karta SD moga sie pojawic nowe...to tylko Asus :)

pzdr

P.S
ja swojego Asusa dzisiaj wyslalem do serwisu ORIKI....zeby nie klamac...uzywalem go 2 dni :)

pzdr

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2007, 16:39:58 »
BoNt3k
nie wiem czy Twoja odpowiedź miała być śmieszna,czy napisałeś ja pod wpływem emocji
ja też miałem spory problem z Asusem,ale Twoja generalizacja pewnych faktów jest na poziomie Chińczyka sprzedającego Rolexy
przypominają mi się czasy jak to XP wchodziło na rynek,teraz ma się to tak samo do Visty,oj ile to krzykaczy było,ile to się człowiek naczytał jaki to Linux jest ok,a jaka to winda jest do bani
tomcio.s
poczytaj trochę tematów o kartach sd,problem ten występuje,Asus o tym wie,i mam nadzieję lada moment wyda odpowiednia poprawkę,czego i userom tak znakomitej firmy jaką notabene na pewno jest FS również życzę

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2007, 18:39:08 »
no wszystko fajnie pieknie ale czy problem z wyswietlaczami LCD w modelach 63x tez tak szybko usuneli? :)))

bez komentarza

miejmy nadzieje ze ebdzie OK...za rok za dwa ale bedzie :)

pzdr

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2007, 22:52:50 »
a czy problem z GPS w FS też usuneli
data od premiery 3 lata
bez komentarza :O

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2007, 23:45:25 »
tak tylko zapomniales ze FS nie ma jeszcze swojego nastepcy po N560...a Asus jzu wypuscil chyab ze 3 modele i w kazdym jest cos sp....:)

P.S
Mam od dzisiaj N560 i wszystko chodzi OK - fixa lapie w kilak sekund :)

P.S 2
U niektorych dluzsze lapanie fixa nie jest az tak duzym problemem jak blad karty SD iczy padajacy na amen system gdzie trzeba odsylac palmtopy do serwisu :)

bez komentarza :)

*

Offline piteron

• *
  • 99
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2007, 00:07:22 »
jeśli jest zainstalowany WM 5 to nie ma tych problemów
co prawda w FS o WM6 można tylko pomarzyć ,ale może to i dobrze,bo wtedy czas działania z 60 min skrócił by się do 30,a wtedy to w niektórych przypadkach nawigacja jeszcze by nie zdążyła się zlokalizować,ale fajniej wyglądającym ikonkom można dosyć dokładnie sie przyjrzeć przez ten czas
bez komentarza :P