Problem z pocztą

• 23 Odpowiedzi
  • 6431 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z pocztą
« dnia: Sierpień 14, 2006, 14:16:46 »
Witam ma problem z emailem. Skonfigorowałem konto email w asusie a636n i czasem wyskakuje komunikat o błedzie. wydaje mi sie za mam dobrze skonfigurowane bo czasem odbiera wiadomosci ale tylko jak ja napisze jakas wiadomosc i chce wysłać wyskakuje taki komunikat:

"Nie można pobrać wiadomości do urządzenia przenośnego. Upewnij się że urządzenie jest podłączone i ustawiuenia konta e-mail są poprawne. Następnie spróbuj ponownie pobrać wiadomości."

gdy tylko usune wiadomość ze skrzynki nadawczej wszystko znowu działa.
POMOCY!!!1

Problem z pocztą
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2006, 18:44:26 »
ja ci nie pomogę w tej kwestii, ale mam prośbę popraw chociaż ten błąd w temacie bo jak to zobaczyłem to się przewróciłem. I nie chodzi o to że się zbytnio czepiam, bo wiem że każdy robi literówki, ale czegoś takiego to dawno nie widziałem....

Problem z pocztą
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2006, 19:52:54 »
ach ta dysleksja:-) dzieki temu bykowi doczekalem sie aby jednej odpowiedzi.

Problem z pocztą
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2006, 00:36:01 »
no niestety musisz poczekać.  Na tym forum nie ma odpowiedzi od razu...Czasami w ogóle nie ma odpowiedzi  ;)

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
Problem z pocztą
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:18:41 »
Witam!
Mam identyczny problem z kontami na interii i poczta.fm. Natomiast na koncie firmowym - srpower.neostrada.pl jest wszystko ok. Dzwoniłem nawet do działu obsługi interii ale nic nie pomogli. Co z tym fantem zrobić???

Problem z pocztą
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2006, 01:48:21 »
Mam cos podobnego, odbieram bez problemow ale nie moge wysylac. Problem jest w ustawieniach przy ustawieniach poczty wychodzacej ( POP3) i wychodzacej (SMTP) i teraz mam taka wielka prosbe uzytkownikow ktorzy maja poczte na wp, jak wy ja skonfigurowalisice?
pop3.wp.pl .... to mam napewno dobrze, w wychodzacej mam tak smtp.wp.pl .... HELP ME

*

Pablo2525

Problem z pocztą
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2006, 09:30:51 »

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2006, 22:27:49 »
Cytat: "Pablo2525"
Zobaczcie tutaj na ostatni post :)) http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=9064&highlight=

To nic nie pomaga! A problem rzeczywiście jest! Ustawienia wydają się być ok - tym bardziej, że tak jak pisałem wcześniej na koncie neostrady działa wszystko cacy a na interii i poczcie.fm NIE!!!  :wkurzony:
HELP!!!

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Problem z pocztą
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2006, 07:51:58 »
specjalnie zalozylenm konto na wp, dziala bez problemu - w informacjach wp jest tez wazna informacja tutaj http://poczta.wp.pl/autoryzacja/index.html i przetoczę treść:
PAMIĘTAJ! Brak aktywacji SMTP-AUTH uniemożliwi Ci wysyłanie listów przez serwery Wirtualnej Polski (smtp.wp.pl). To bardzo ważne, by Twoja korespondencja była zabezpieczona OPTYMALNIE.

u mnie działa i wysyłanie i odbieranie: ustawienia nastepujace:
> nowe konto
adres:   xxxx@wp.pl
> dalej
imie i nazwisko:  obojetnie
nazwa uzytkownika:  xxxx
hasło:  poprawne do konta :)
no i można zapisać hasła dla lepszej obsługi.
> dalej
typ konta: POP3
nazwa: obojetnie
> dalej
poczta przychodząca: pop3.wp.pl
poczta wychodząca: smtp.wp.pl
domena: pusta
> opcje
czy ma łączyć i sprawdząc - obojętnie
> dalej
zaznaczyć poczta wymaga uwierzytelnienia
> dalej
> zakończ

i tak skonfigurowane działa u mnie poprzez WIFI

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2006, 10:32:03 »
Cytat: "drogi"
specjalnie zalozylenm konto na wp, dziala bez problemu - w informacjach wp jest tez wazna informacja tutaj http://poczta.wp.pl/autoryzacja/index.html i przetoczę treść:
PAMIĘTAJ! Brak aktywacji SMTP-AUTH uniemożliwi Ci wysyłanie listów przez serwery Wirtualnej Polski (smtp.wp.pl). To bardzo ważne, by Twoja korespondencja była zabezpieczona OPTYMALNIE.

u mnie działa i wysyłanie i odbieranie: ustawienia nastepujace:
> nowe konto
adres:   xxxx@wp.pl
> dalej
imie i nazwisko:  obojetnie
nazwa uzytkownika:  xxxx
hasło:  poprawne do konta :)
no i można zapisać hasła dla lepszej obsługi.
> dalej
typ konta: POP3
nazwa: obojetnie
> dalej
poczta przychodząca: pop3.wp.pl
poczta wychodząca: smtp.wp.pl
domena: pusta
> opcje
czy ma łączyć i sprawdząc - obojętnie
> dalej
zaznaczyć poczta wymaga uwierzytelnienia
> dalej
> zakończ

i tak skonfigurowane działa u mnie poprzez WIFI

A zaloz konto na www.poczta.fm i jak ci zadziala to podaj na jakich ustawieniach

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2006, 11:59:46 »
Czy nikt nie wie jak pomóc?
Przy poczta.fm standarowe ustawienia dla poczty przychodzącej i wychodzącej to: www.poczta.fm i tak ustawiam. Chasło i nazwa użytkownika jest wpisana poprawnie. I mimo to wyskakuje komunikat jak na początku.
Proszę pomóżcie!
Dla innych kont wszystko działa cacy. A dla tego ni cholery.

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 31, 2006, 21:32:12 »
Kończą się wakacje więc może warto odświeżyć. Niestety nic w kwestii mojej poczty się nie zmieniło mimo wielu bitew stoczonych na tym polu.
Help ludziska bo mi nerrrwy puszczają.
 :wkurzony:  :wkurzony:  :wkurzony:

*

Offline drogi

• 277
Problem z pocztą
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 02, 2006, 11:26:20 »
No więc założyłem konto na poczta.fm, i niestety nie potrafię pomóc - błąd który został opisany powyżej występuje i nie mam pojęcia dlaczego. Dziwna sytuacja jest też gdy wyłączy się uwierzytelnianie smtp - wtedy wszystko wygląda że jest dobrze lecz wiadomości z folderu skrzynka nadawcza ląduję w katalogu wersje robocze.

Jeżeli nawet dział obsługi interii nie jest w stanie pomóc to.... jest tylko jedna słuszna decyzja - zmiana usługodawcy.  Poczta z PDA działa np. bez problemów na GMAIL i O2.

Dla chcących jeszcze pomęczyć poczte.fm a niemających tam konta podaje namiary na założonego testowego konta:
login: pdaclub
hasło: pdaclub

nie będzie konieczności zakładania konta w tym "złym" portalu ;)

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 02, 2006, 22:25:25 »
No więc założyłem konto na poczta.fm, i niestety nie potrafię pomóc - błąd który został opisany powyżej występuje i nie mam pojęcia dlaczego. Dziwna sytuacja jest też gdy wyłączy się uwierzytelnianie smtp - wtedy wszystko wygląda że jest dobrze lecz wiadomości z folderu skrzynka nadawcza ląduję w katalogu wersje robocze.

Jeżeli nawet dział obsługi interii nie jest w stanie pomóc to.... jest tylko jedna słuszna decyzja - zmiana usługodawcy.  Poczta z PDA działa np. bez problemów na GMAIL i O2.

Dla chcących jeszcze pomęczyć poczte.fm a niemających tam konta podaje namiary na założonego testowego konta:
login: pdaclub
hasło: pdaclub

nie będzie konieczności zakładania konta w tym "złym" portalu ;)

OK czyli jednak!
a powiedz czy można skonfigurować (i jak?) klienta poczty dla gmaila czy tylko logować się na stronie?

*

Offline drogi

• 277
Problem z pocztą
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 02, 2006, 22:37:36 »
można przez strone oraz przez outlooka, kofiguracja jest bezproblemowa w wiekszosci automatyczna.
postepuj wg tego co pisalem powyzej. Outlook winien sam wykryc ustawienia gmaila,i np.
pop3:  pop.gmail.com:995
smtp: smtp.gmail.com:465
w opcjach wazne żeby ustawic ze serwer wymaga uwierzytelnienia.
I to wszystko :)

ps. jeszcze jakos pomagam na swoim niewpelni sprawnym Asusku :) pozdrawiam

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 02, 2006, 22:41:03 »
można przez strone oraz przez outlooka, kofiguracja jest bezproblemowa w wiekszosci automatyczna.
postepuj wg tego co pisalem powyzej. Outlook winien sam wykryc ustawienia gmaila,i np.
pop3:  pop.gmail.com:995
smtp: smtp.gmail.com:465
w opcjach wazne żeby ustawic ze serwer wymaga uwierzytelnienia.
I to wszystko :)

ps. jeszcze jakos pomagam na swoim niewpelni sprawnym Asusku :) pozdrawiam

Wielkie dzięki.
Powiec jeszcze co oznaczają te cyfry: 995 i 465

I jeszcze jedno. Co Outlook Expressem?

*

Offline drogi

• 277
Problem z pocztą
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 02, 2006, 22:55:22 »
sa to porty na których dziala dana usluga. Kazda usluga w sieci ma swój okreslony port np.. FTP ma port 21.
Te wyzej wymienione ustalil automat outlooka, można tez podac bez tych portow (pop.gmail.com i smtp.gmail.com) czyli usluga będzie dzialac na portach standardowych.
Wyprzedzajac pytanie - jaka jest roznica? - odpowiadam - nie mam pojecia :)

Mowimy o PDA wiec chodzi o outlooka wlasnie w nim - inaczej mowiac w "obsludze wiadomosci"

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 03, 2006, 14:06:49 »
No i zaczęło się.  W Gmailu po prawidłowej konfiguracji dopytuje się podczas logowania o podanie hasła poczty przychodzącej, mimo iż jest wpisane i ptaszek zapisz hasło. Naciskam OK i za chwilę znów się o to pyta. :wkurzony:

*

Offline drogi

• 277
Problem z pocztą
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 03, 2006, 16:26:23 »
Sprawdz ustawienia w zakladce opcje - załączyłeś uwierzytelnianie serwera smtp oraz pozostawiłeś opcję żeby używał tych samych ustawień co dla pop3? jeżeli tak to powinno być dobrze. Jeżeli nie, spróbuj wpisać mu na stałe właśnie opcje logowania serwera smtp (login i hasło i "zaptaszkuj" zapamiętywanie)

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 03, 2006, 16:38:59 »
Sprawdz ustawienia w zakladce opcje - załączyłeś uwierzytelnianie serwera smtp oraz pozostawiłeś opcję żeby używał tych samych ustawień co dla pop3? jeżeli tak to powinno być dobrze. Jeżeli nie, spróbuj wpisać mu na stałe właśnie opcje logowania serwera smtp (login i hasło i "zaptaszkuj" zapamiętywanie)

Wszystkie ustawienia są ok. Tak samo dzieje się przy "urzyj tych samych ustawień co pop3" i "urzyj osobnych" i wpisanych oczywiście poprawnie. Kiedyś miałem tak samo w pececie i po jakimś czasie samo się uspokoiło. Nie mam pojęcia dla czego.
Acha i nie mogę skonfigurować gmaila w otlook expressie. Da się to w ogóle zrobić?

*

Offline drogi

• 277
Problem z pocztą
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 04, 2006, 14:48:25 »
Nie wiem co może być przyczyną - jedynie mogę powiedzieć że u mnie działa bez problemów.

Co do OutlookExpressa to oczywiście że się da, proponuje poczytać pomoc w gmailu, a dokładnie tutaj:

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?ctx=%67mail&hl=pl&answer=12103

jest krok po kroku z obrazkami ;)
pozdrawiam,

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 04, 2006, 21:08:56 »
Już doszedłem. Na stronie gmaila w ustawieniach i zakładce przekazywanie i POP miałem wyłączoną usługę POP.  :))  
Czasem najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze do namierzenia.  :))
Ale mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc.
A może ktoś jednak uruchomi również poczta.fm lub interia.pl na PDA?

*

Offline drogi

• 277
Problem z pocztą
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 05, 2006, 07:02:35 »
czasem tak bywa ;) chociaż źle zdefiniowałeś problem, powiedziałeś że prosi Cię o hasło  do poczty przychodzącej - czyli smtp (o pop3 nawet nie zacząłem myśleć ;) )
z pocztą.fm może ktoś pomoże.

*

Offline ak6

• **
  • 159
Problem z pocztą
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 05, 2006, 08:24:17 »
czasem tak bywa ;) chociaż źle zdefiniowałeś problem, powiedziałeś że prosi Cię o hasło  do poczty przychodzącej - czyli smtp (o pop3 nawet nie zacząłem myśleć ;) )
z pocztą.fm może ktoś pomoże.

Bo tak było :proud:
Jak nie uruchomisz usługi POP to ani wychodząca ani przychodząca nie przejdzie.  ;)