Asus A636 - problem z Bluetooth i uchwytem do samochodu

• 3 Odpowiedzi
  • 1410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 05, 2006, 22:16:29 »
Witam
Zwracam się z prośbą w rozwiązaniu dwóch problemów jakie napotkałem po zakupie A636 (mam go od kilku dni) a już jest problem:

1.Problem z Bluetooth
Posiadam telefon Nec E616V po wybraniu opcji szukaj, telefon wykrywa PDA lecz po wyborze wykrytego urządzenia otrzymuję taki komunikat:
"Pairing the new device 00:11:d8:ff:8a:59  Enter device passkey"
 - nie mam pojęcia o jaki kod chodzi ?

2.Problem z uchwytem do samochodu
Wraz z PDA otrzymałem w komplecie m.in uchwyt do samochodu - problem w tym,że  z palmtopa można korzystać w tym uchwycie tylko i wyłącznie wówczas kiedy jest zamocowany w stacji dokującej. Poza tym by podłączyć ładowarkę samochodową do A636 konieczne jest by urządzenie znajdowało się w tej stacji. Dla mnie jest to nieporozumienie gdyż zakupiłem etui firmy Krusell i chciałbym móc mieć możliwość równoczesnej pracy z PDA podczas jazdy i podpiętym zasilaniem bez tej stacji dokującej (wiem że konieczny byłby nowy uchwyt) - co zrobić z tym fantem? (widziałem pracujące MIO168 w takim etui wraz z uniwersalnym uchwytem) gdzie w każdej chwili można zdjąć PDA z uchwytu i na odwrót) - PROSZĘ O POMOC:) / Wojtek

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2006, 23:57:47 »
Ad.1 W zasadzie dowolny. Musisz jedynie ten sam kod wprowadzić do obydwu parowanych urządzeń, tj. do PDA i telefonu.
Ad.2 Mam podobny problem, z tym, że ja na dodatek szukam uchwytu bez przyssawki, ale mocowanego w samochodzie na stałe. Co do zasady: z przyssawką jest mnóstwo modeli i jeśli ci to odpowiada, to wystarczy, że kupisz przejściówkę do gniazda zapalniczki z gniazdem USB. Wtedy możesz zasilać kablem do synchronizacji.

Nota bene: czy jakiś admin mógłby przenieść to do forum asusa?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2006, 01:08:48 »
Cytat: "yayco"
Nota bene: czy jakiś admin mógłby przenieść to do forum asusa?

Done.

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2006, 11:11:56 »
Witam
Odnosnie pytania nr 1 kolega yayco juz ci odpowiedzial
Natomiast pytanie nr 2 przyznam troche mnie zaskoczylo tzn to co dla ciebie jest wada dla wielu jest zaleta wprost do nie przecenienia: uchwyt tego typu zapewnia ci pelne bezpieczenstwo ze nie wyrwiesz sobie gniazda w asusie ( chyba najczesciej wystepujaca usterka) Zobacz ile kosztuja tzw aktywne uchwyty np brodit ponad 400 zl
Jesli jednak nie odpowiada ci to rozwiazanie zakup sobie ( sorry za kolokwializm) sama "wtyczke" jest jako opcja dodatkowa na stronie asusa
Bedziesz mogl wykorzystac posiadana ladowarke sam. bez zbednej plataniny kabli ,podlaczanie przez kabel do synchro to dopiero ryzyko wyrwania gniazda i po co ci 1 metr kabla zwisajacego gdzies tam....
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.