Asus A636 i jego "klony" - który najlepszy?

• 4 Odpowiedzi
  • 1158 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus A636 i jego "klony" - który najlepszy?
« dnia: Czerwiec 11, 2007, 22:13:46 »
Witam!
Mam mały problem i chciałbym się Was poradzić.
W tym tygodniu mam zamiar kupić Asusa - konkretnie interesuje mnie A636N - ale jak tak czytam to mam pewne obiekcje czy będzie to dobry zakup.
Po pierwsze - jak to jest na serio z tą kalibracją? Widziałem wątek z którego wynikało że to katastrofa Asusa i z postów można wywnioskować że każdy ma z tym problem - ewentualnie połowa z Was - jak to jest na serio - na prawdę tak się psują?(model A636N)
Teraz kolejna sprawa - na rynku są następujące modele które są do siebie bardzo podobne - A636, A636N i A 639 - jaka jest różnica oprócz wielkości montowanej pamięci i który według Was jest najmniej wadliwy? Czy we wszystkich tych modelach występują problemy z kalibracją?
Po trzecie - następca A636 - A696 - znowu zmienił się design i pamięć a reszta z tego co czytam jest podobna(różnica jeszcze w zamontowanej wewnątrz antenie). Czy ten model (o dziwo następca i tańszy) jest również obarczony problemem kalibracyjnym? Czy może w tym modelu już sobie z tym poradzili?

Po czwarte i chyba najważniejsze - który z tych modeli polecacie? Chodzi mi konkretnie o wybór pomiędzy A636N a A696. Ten pierwszy mogę mieć za 1300(wchodzi w grę system ratalny i "bliskość do sprzedawcy" biorąc pod uwagę ewentualne problemy kalibracyjne) - za tym drugim jeszcze się nie rozglądałem...

A może podarować sobie Asusa i wybać FS? W sumie troszkę droższy ale...

I ostatnie pytanko - liczę tutaj na najbardziej szczerą odpowiedź: jak działa GPS w tych modelach? Czy nie ma problemów z zasięgiem i wskazaniami? Na jakich mapach działacie? Jak już mam Navigatora 6 i Automapa - czy sprzęcik działa bez "zaciachów"? Czytałem że można kręcić procka i będzie lepiej szło ale może nie potrzeba do nawigacji?

Z góry dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i sorki że na raz zadaję tyle pytań...

*

Offline olpiter

• 22
  • Sprzęt: citizen :)
Odp: Asus A636 i jego "klony" - który najlepszy?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2007, 23:05:10 »
Ja byłem zdecydowany na a636n ale ,po przeczytaniu prawie całego forum o asusie zamówiłem dzisaj a696 :) 
Troszke bardziej podoba mi sie a636n ale ten ekran i problemy  :-\
Mam nadzieje że ten pochodzi troszke

*

Soovek

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2007, 23:12:17 »
Witam!
Mam mały problem i chciałbym się Was poradzić.
W tym tygodniu mam zamiar kupić Asusa - konkretnie interesuje mnie A636N - ale jak tak czytam to mam pewne obiekcje czy będzie to dobry zakup.
Po pierwsze - jak to jest na serio z tą kalibracją? Widziałem wątek z którego wynikało że to katastrofa Asusa i z postów można wywnioskować że każdy ma z tym problem - ewentualnie połowa z Was - jak to jest na serio - na prawdę tak się psują?(model A636N)
Teraz kolejna sprawa - na rynku są następujące modele które są do siebie bardzo podobne - A636, A636N i A 639 - jaka jest różnica oprócz wielkości montowanej pamięci i który według Was jest najmniej wadliwy? Czy we wszystkich tych modelach występują problemy z kalibracją?
Po trzecie - następca A636 - A696 - znowu zmienił się design i pamięć a reszta z tego co czytam jest podobna(różnica jeszcze w zamontowanej wewnątrz antenie). Czy ten model (o dziwo następca i tańszy) jest również obarczony problemem kalibracyjnym? Czy może w tym modelu już sobie z tym poradzili?

Po czwarte i chyba najważniejsze - który z tych modeli polecacie? Chodzi mi konkretnie o wybór pomiędzy A636N a A696. Ten pierwszy mogę mieć za 1300(wchodzi w grę system ratalny i "bliskość do sprzedawcy" biorąc pod uwagę ewentualne problemy kalibracyjne) - za tym drugim jeszcze się nie rozglądałem...

A może podarować sobie Asusa i wybać FS? W sumie troszkę droższy ale...

I ostatnie pytanko - liczę tutaj na najbardziej szczerą odpowiedź: jak działa GPS w tych modelach? Czy nie ma problemów z zasięgiem i wskazaniami? Na jakich mapach działacie? Jak już mam Navigatora 6 i Automapa - czy sprzęcik działa bez "zaciachów"? Czytałem że można kręcić procka i będzie lepiej szło ale może nie potrzeba do nawigacji?

Z góry dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i sorki że na raz zadaję tyle pytań...

Prosze zapoznać się wątkami na forum.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2007, 00:08:03 »
Właśnie przejrzałem kilka stron wstecz i nie ma za wiele informacji o A696 - czyżby zbyt nowy sprzęt a może sprawia za mało problemów i nikt o nic nie pyta? Jedyne czego się dowiedziałem to to iż nie działają na nim gry i niektóre aplikacje... No i główne pytanie które mnie nurtuje a na któro również nie znalazłem odpowiedzi - jak się ma wyświetlacz w tym A696? Nikt nie ma z nim problemów?

A tak w ogóle to może ktoś podać stronkę do opisówjakiś gier na ten sprzęcik - bo myśląc o zakupie nawet nie wiedziałem że można na tym w coś zagrać :)

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
  • Sprzęt: E90, Asus A639, AM 4.1 + S8 i octa
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2007, 10:10:14 »
Miałem podobny problem i wybrałem A639 - rozkładana antena jak w A636/&n, ale nowszy "design" +1GB Pamięci wbudowanej oraz mniej problemów z ekranem (obracaniem go).
Zastanawiałem się także nad FS n560, ale gubił mi zbyt często zasięg;) (bez dodatkowej anteny, a że nie chciałem takowej... ;) ).

A co do reszty Twoich zapytań, to przeczytaj, co Ci Soovek napisał na czerwono.
Rząd nic nie robi i to się najbardziej chyba Polakom podoba =)