Asus a636 DIVX problem !!

• 8 Odpowiedzi
  • 1888 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 27, 2006, 09:26:34 »
Witam po konwersji filmiku poprzez program Pocket Divx Encoder, napotkałem na problem takiego typu, odtwarzając film w programie TCPMP film działa lecz pojawiają się dziwne zielone pionowe linie bądź latające z góry w dół zielone kwadraciki niczym w filmie Matrix ?? Czyżby Asus A636 tzn. prędkość jego procesora nie potrafiłby poradzić sobie z filmem na Divx ?? Może z moim jest coś nie tak ? czy poza wgranym programem TCPMP muszę zainstalować jeszcze jakieś inne aplikacje by odtwarzać filmy Divx?? Dodam że używam pamięci KingStone 1 GB Elite Pro. Pozdrawiam Piter ;-)

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2006, 09:56:04 »
Witam
Konwersja filmu to  nie wszytsko bedziesz poczebował jeszce kodeków te paski to własnie objaw braku kodeków lub złej kompresji sprawdz nanowsza wersje prog i zainstaluj kodeki np klite codec pack reinstalnij Softa i zobacz...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2006, 10:17:07 »
Dzięki za odpowiedź rozumiem że te Kodeki mam zainstalować na PDA, jedno jeszcze pytanko, skąd mogę to sciągnąć ??

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2006, 10:27:09 »
mozesz zobaczyc To

1 http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10835 ma juz w sobie kodeki radzi sobie z wiekszascia filmów

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2006, 13:02:23 »
proszę o odpowiedź skąd można ściągnąć te kodeki ?? By filmy dobrze chodziły ?? czy to się instaluje na Kompie tylko czy na PDA ??

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 27, 2006, 15:47:33 »
Kolego spider83, ściągnij sobie kodeki np. stąd (najlepiej wersję FULL).

Pocket Divx Encoder koduje film na pececie dlatego potrzebuje aktualne kodeki zainstalowane na pececie. TCPMP odtwarza prawie wszyskie divx'y kodowane najnowszymi kodekami. Powodzenia!

pozdro. oleey

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 27, 2006, 16:57:47 »
Cytat: "oleey"
Kolego spider83, ściągnij sobie kodeki np. stąd (najlepiej wersję FULL).

Pocket Divx Encoder koduje film na pececie dlatego potrzebuje aktualne kodeki zainstalowane na pececie. TCPMP odtwarza prawie wszyskie divx'y kodowane najnowszymi kodekami. Powodzenia!

pozdro. oleey

Nareszcie jakaś konkretna odpowiedź, dzięki bardzo właśnie ściągnąłem teraz przerabiam filmik, już w piątek mam wykłady więc będę miał co robić nie wiem tylko jeszcze jak mam wstawić napisy do filmu, ponieważ DIVXEncoder nie chce przyjąć napisów w postaci TXT ?? Może ktoś wie jak to zrobić ??

Pozdrawiam i dzięki za help ;-)
Piter

*

Soovek

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 28, 2006, 23:59:03 »
Witam
Musisz przekonwertować napisy TXT na SRT -> Subttile editorem.
Pozdarwiam

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2006, 17:29:57 »
Witam, wszystko by było ok gdyby tylko chciało to chodzić po zainstalowaniu Kodecków na kompa, wcześniej miałem wersje DiVx chyba 5.0 wykasiłem ją z kompa pozostawiając tylko K-lite.

Teraz pytanie czy muszę z PDA wyrzucić TCMP ?? i na nowo zainstalować by filmy chodziły bez żadnych "matrixowych" lini i kwadratów ? Czy poprostu ja coś robię ?

Poprostu problem się powtarza zrobiłem to co mi napisaliście, ale dalej jest to samo, po konwersji filmu dalej mam zielone linie i kwadraty niczym z filmu "Matrix". Byłbym wdzięczny za dobrą i treściwą odpowiedź, w piątek już wykłady więc przydałoby się jakiś dobry filmik w Divixie oglądnąć na PDA ;-)

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam Piter;-)