ASUS 696 z WM6 a karta SD

• 11 Odpowiedzi
  • 1879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
ASUS 696 z WM6 a karta SD
« dnia: Lipiec 21, 2007, 18:04:30 »
Witam,

Trafil mi sie taki ASUS A696 z WM5. Postanowilem wgrac nowy OS w wersji WM6 ze strony Asusa. Caly proces przebiegl OK - niestety jak widac po postach innych osob wystepuje dalej problem z odczytem karty SD po wybudzeniu palmtopa. Nie da sie nic uruchopmic - zostaje soft reset lub ponowne wyjecie i wlozenie karty SD - wtedy palmtop widzi wszystko OK. Ktos ma pomysl na naprawe tego BUGa ? Swego czasu podobny problem dotyczyl rowniez pierwszej serii palmtopow FS N5xx...ale jakos sobie poradzili poprzez wypuszczenie nowego ROMa.

Ma ktos pomysl co tu zrobic ? Czy na WM 5 ten problerm tez wystepowal bo nie zdazylem sprawdzic :) a podobnioe do WM5 nei da sie wrocic...pozostaje dzwonic i meczyc serwis Asusa od poniedzialku...:)

pzdr

P.S
DO CZASU BRAKU POPRAWNEJ WERSJI OS na ten model asusa NIE POLECAM nikomu zakupu tego sprzetu - myslalem ze to jest lepsza i solidniejsza firma niz Mio i bardziej przyloza sie do tego by nie wypuszczac bubla...:)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2007, 18:31:58 wysłana przez BoNt3k »

*

Offline BoNt3k

• 340
Odp: ASUS 696 z WM6 a karta SD
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2007, 19:45:51 »
wlasnie moj Asus sie sp.....doszczetnie :)

po prostu przy kolejej probie wybudzenia mignely wszystkei diody an niebiesko i dupa :)

soft reset nie pomaga - po ekranie Windows Mobile sie robi czarny ekran i migaja na niebeisko klawisze :)

hard reset rowniez nic nie wnosi :)

ten sprzet to totalna PORAZKA - NIE POLECAM NIKOMU !!!

widze ze w poniedzialek leci do serwisu...sie nacieszylem....szkoda slow

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2007, 20:00:38 »
Kolejny nareszcie otworzył oczy ;D Przed kupnem trzeba było poczytać kilka wątków w dziale Asus. Przecież każdy ich model palmtopa ma jakąś poważną wadę sprzętową.
Jak tylko go dostaniesz z powrotem sprzedawaj jak najszybciej, chyba, że lubisz, gdy twój palmtop leży większość czasu w serwisie. ;)

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2007, 20:03:38 »
gdyby nie problem z FIXem w FS N560 nie zmienilbym na nic innego :)

i co tu kupic....mysklalem ze Asus bedzie OK a tutaj...:)

pzdr

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2007, 21:04:44 »
Następni pseudo znawcy i fachowcy... Szkoda że na forum nie wypowiadają się ludzie którym akurat wszystko chodzi i nie mają na co narzekać. Prawda jest taka że "miałczą" tylko ci co coś spierdolą. W końcu forum jest w zasadzie od tego żeby napisac jaki ma się problem i oczekuje się pomocy. 99% użytkowników Asusa nie ma takich kłopotów i są bardzo zadowoleni - węc nawet nie czują potrzeby wejścia na forum i dzielenia się swoim szczęściem.

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2007, 21:53:32 »
@BoNt3k: mój po takiej awarii jak u Ciebie miał wymienioną płytę główną. Czarny ekran + migające na niebiesko klawisze to objaw uszkodzenia przełącznika HOLD. Używasz go często?

Natomiast w tym momencie zaczynam zauważać brak reakcji dolnego klawisza pad'a. Jeżeli problem nie ustąpi wystosuję pismo do sprzedawcy i zażądam zwrotu pieniędzy. Nie zniosę kolejnego miesięcznego serwisowania palma.

Pozdrawiam

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2007, 21:54:20 »
Dzień dobry panie fachowiec.

Szkoda że na forum nie wypowiadają się ludzie którym akurat wszystko chodzi i nie mają na co narzekać.
Tak, np. McMike. Wypowiadał się pozytywnie o Asusie i nawet z nim się trochę sprzeczałem o niesamowitej awaryjności Asusów. Po kilkunastu dniach jego a696 padł ;D Tak jak i tysiące innych Asusów.

Prawda jest taka że "miałczą" tylko ci co coś spierdolą. W końcu forum jest w zasadzie od tego żeby napisac jaki ma się problem i oczekuje się pomocy. 99% użytkowników Asusa nie ma takich kłopotów i są bardzo zadowoleni - węc nawet nie czują potrzeby wejścia na forum i dzielenia się swoim szczęściem.
Tak samo jak w przypadku innych pocketów. Sprawdź po kolei wszystkie działy na forum i zobacz, czy inne pockety tak się... ekhem "pier***ą" i czy ich użytkownicy "miałczą". Otóż nie panie fachowiec. Jakoś trudno mi znaleźć takie wypaśne wątki na forum choćby HP/Dell/HTC z opisami usterek jak w Asusach.

99% użytkowników Asusa nie ma takich kłopotów i są bardzo zadowoleni
Do czasu ;D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2007, 22:20:51 wysłana przez Poklik »

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2007, 00:26:40 »
@BoNt3k: mój po takiej awarii jak u Ciebie miał wymienioną płytę główną. Czarny ekran + migające na niebiesko klawisze to objaw uszkodzenia przełącznika HOLD. Używasz go często?

no o to chodzi ze ja GOLDu nie uzywalem w ogole :))) hehehe no niezly badziew ten ASUS - a pwoiedz mi jak oddali Ci Asusa z nowa plyta to czy masz WM 5 czy WM6 ? ja chyba bede oczekiwal zwrotu pieniadzy za niezgodnosc towaru z umowa i naprawe zaraz po zakupie :)

pzdr

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2007, 09:43:38 »
Witam!
1. Lepiej by bylo zeby uzytkownicy innego sprzetu nie wypowiadali sie na forum nie poswieconym ich pda, maja swoj dzial. Wasze krakanie nikomu nie pomaga!!! Niecha kazdy sobie przed zakupem poczyta opinie uzytkownikow a potem decyduje sam... (mnie odradzono np fs bo kiepski gps, bateria do bani, problemy z kartami... - tylko prosze bez komentarzy :-)
2. Moj 696 chodzil jak zloto, no i pech chcial ze zachcialo mi sie WM6. Od kiedy zrobilem upgrade mam problem z kartami pamieci (taki sam jak wszyscy ktorzy pisali poprzednio). Jesli ktos ma pomysl co z tym zrobic to chetnie poczytam (serwis sugerowal powrot do WM5 - czego dokonac mozna, ale tylko w serwisie).

3. Jeszcze raz prosze, bez bicia piany!!!
Pozdrawiam

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 23, 2007, 23:16:14 »
@BoNt3k:
Asusa oddałem z WM5 i dostałem z WM5. Płyta napewno jest nowa, bo zgłosiła to AutoMapa. Upgrade zrobiłem samodzielnie po odebraniu z serwisu. Problemy po aktualizacji jak u innych. A co do przełącznika HOLD - bardzo kiepska konstrukcja, często używany poprostu odpadł! (wyłamały się zatrzaski). Asuska traktowałem bardzo delikatnie ale i to nie pomogło. Po ponad miesięcznym oczekiwaniu na palma przycisk odpadł ponownie na drugi dzień po odebraniu. Widać było, że chłopaki z serwisu zastosowali tradycyjną metodę "na kropelkę". Szkoda słów... jeszcze jedna usterka i będę działał w porozumieniu z rzecznikiem konsumenta...

Pozdrawiam

*

Offline BoNt3k

• 340
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 24, 2007, 18:43:27 »
czekam na zwrot sprzetu
pomysle potem co z nim zrobic dalej

tymczasem mam juz N560....jakos mam sentyment do tego modelu pomimo tego FIXa :)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 25, 2007, 20:55:42 »
Jakoś trudno mi znaleźć takie wypaśne wątki na forum choćby HP/Dell/HTC z opisami usterek jak w Asusach

Akurat HP i Dell mają tak kiepską sprzedaż w Polsce - że nie ma kto się o tym wypowiadać i narzekać - bo tych urządzeń sprzedaje się nieporównywalnie mniej niż Mio / Asus / TomTom / czy nawet Fujitsu Siemens - tudzież dlatego odsetek awarii jest odpowiednio mniejszy. Co do HTC nie zgodzę się - też mają usterki, szczególnie klony - mam kontakt z kilkoma dealerami z Ery i Orange - zwroty mają to normalka, różnie sprzęt ludzie traktują, poza tym Era i Orange sprzedaje tych urządzeń dość sporo.