Asus 696 - problem (?) z baterią

• 5 Odpowiedzi
  • 2337 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline micek1968

• *
  • 80
  • Sprzęt: ASUS A696
Asus 696 - problem (?) z baterią
« dnia: Wrzesień 07, 2008, 18:38:54 »
Mam od paru miesięcy Asusa 696 (nowy)... Ostatnio zauważyłem dziwne zachowanie się baterii (wskaźnika naładowania). Po uruchomieniu wskaźnik pokazywał mi 30%. Wieczorem (bez doładowywania) pokazał mi 60% ... o prostu czasami pokazuje że bateria jest już prawie wyładowana a za moment że jest jeszcze OK... O co chodzi?

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: Asus 696 - problem (?) z baterią
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2008, 19:18:41 »
Mam od paru miesięcy Asusa 696 (nowy)... Ostatnio zauważyłem dziwne zachowanie się baterii (wskaźnika naładowania). Po uruchomieniu wskaźnik pokazywał mi 30%. Wieczorem (bez doładowywania) pokazał mi 60% ... o prostu czasami pokazuje że bateria jest już prawie wyładowana a za moment że jest jeszcze OK... O co chodzi?

To samo jest u mnie. Wydaje mi sie ze jest to niedopracowane jesli chodzi o status baterii w tych Asusach.

*

Offline guzi

• 5
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2008, 09:26:08 »
Witam, ja również zaobserwowałem podobne zachowanie w swoim Asusie. Mam go od grudnia 2007 i wydaje mi się, że wcześniej nie było takich problemów. Owszem, gdy używałem WiFi poziom naładowania dość szybko spadał a po wyłączeniu WiFi wracał do rozsądnego poziomu, co akurat uważam za normalne. WiFi, a zwłaszcza nadajnik, jest raczej prądożerne. Ale od pewnego czasu te wahania zdażaja się częsciej i bez wyraźnych powodów.(również po HR) Może to bateria zaczyna odmawiać posłuszeństwa? Sprzedawcy dają na nią tylko rok gwarancji (no przynajmniej ten, u którego ja kupowałem :). Będę śledził ten wątek...
Pozdrawiam.

*

Offline micek1968

• *
  • 80
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2008, 21:43:13 »
Hm... ja mam swojego 696 też pare miesięcy (jakieś trzy?.. przed wakacjami kupiłem) i wcześniej nie miałęm problemów z baterią... już się zastanawiałem czy to czasami nie ejst spowodowane przez jakieś moje testy z różnym oprogramowaniem wgrywanym i usuwanym... :D
Moze to trochę nierozważne ale czy da się wyłączyć ostrzeganie o niskim poziomie baterii lub czy mozna to przynajmniej jakoś obniżyć np z poziomu 20% do np 5% (aby tylko zdążyć nacisnąć 'POWER')...?

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2009, 08:53:21 »
Ja ma to samo......
Czy ktoś z Was znalazł na to jakieś lekarstwo ?
HP 4150 -> FS LOOX N560 -> Asus A696

*

Offline Koola

• 12
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2009, 16:51:42 »
Ostatnio też mam "przeboje" ze wskaźnikiem baterii a zwróciłem na to uwagę po tym jak ostatnio po raz pierwszy skorzystałem z WiFi.
Po uruchomieniu wskażnik pokazuje że bateria jest rozładowana a po restarcie pokazuje np. 60%.