ASUS 696 - Nie działa WIFI ?

• 4 Odpowiedzi
  • 1611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ASUS 696 - Nie działa WIFI ?
« dnia: Maj 16, 2008, 07:02:37 »
Mam problem z WIFI w Asusie 696. Odrazu piszę że robiłem już HR parokrotnie. Gdy włączam Asusa na ekranie pojawia się błąd ASUSstat.exe, gdy chcę włączyć WIFI (z ekranu Today)  nie może on otworzyć zakładki ale gdy nacisnę włączenie - Bluetooth zakładka ta pojawia się, ale brak na niej włączenia karty WIFI. Poczytałem troszkę na forum i dowiedziałem się, że za odpalenie karty WIFI odpowiada plik znajdujący się w katalogu Windows Al.. .exe (nie pamiętam teraz nazwy) , po jego odpaleniu dopiero w WIFI Menager można próbować odpalić kartę WIFI, ale każda próba kończy się niepowodzeniem, a na wyświetlaczu komunikat  - WIFI jest wyłączone.

Po tym jak zaczął pojawiać się komunikat błąd ASUSstat.exe, zauważyłem jeszcze dziwne zachowanie się statusu baterii - gdy Asus jest odłączony od zasilania potrafi pokazać, że się bateria ładuje.

Odp: ASUS 696 - Nie działa WIFI ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2008, 13:37:26 »
u mnie wi fi tez sie zwalilo nie tak jak u ciebie ale ;x

a) ledwie zasieg lapie na uczelni w miejscu gdzie kiedys mialem jedna pewna kreske albo 2 teraz wogole nie ma zasiegu :|
b) nie umie wejsc do menadzera wi fi i czasami mi sie wi fi samo wyalcza w przyszlym tygodniu go wysylam do serwisu robilem juz milion HR i mam to w dupie:) szmelc jakich malo z tym wi fi =o pewnie plyte wymienia jak to najczescie bywa...

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2008, 14:22:28 »
Mam problem z WIFI w Asusie 696. Odrazu piszę że robiłem już HR parokrotnie. Gdy włączam Asusa na ekranie pojawia się błąd ASUSstat.exe, gdy chcę włączyć WIFI (z ekranu Today)  nie może on otworzyć zakładki ale gdy nacisnę włączenie - Bluetooth zakładka ta pojawia się, ale brak na niej włączenia karty WIFI. Poczytałem troszkę na forum i dowiedziałem się, że za odpalenie karty WIFI odpowiada plik znajdujący się w katalogu Windows Al.. .exe (nie pamiętam teraz nazwy) , po jego odpaleniu dopiero w WIFI Menager można próbować odpalić kartę WIFI, ale każda próba kończy się niepowodzeniem, a na wyświetlaczu komunikat  - WIFI jest wyłączone.

Po tym jak zaczął pojawiać się komunikat błąd ASUSstat.exe, zauważyłem jeszcze dziwne zachowanie się statusu baterii - gdy Asus jest odłączony od zasilania potrafi pokazać, że się bateria ładuje.

Spróbuj wgrać nowy firmware ze stron asusa
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2008, 12:54:08 wysłana przez plesniak »
Paweł

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2008, 13:25:47 »
Witam
Miałem ten sam problem, po wgraniu nowego softu wszystko chodzi ok.
Dzięki plesniak

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2008, 07:33:21 »
Niestety ale w moim Asusie już był zainstalowany najnowszy soft. W każdym razie Asus pojechał do serwisu niech oni się martwią :)