Asus 696 - Gniazdo słuchawkowe

• 3 Odpowiedzi
  • 1625 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus 696 - Gniazdo słuchawkowe
« dnia: Grudzień 07, 2007, 12:59:56 »
Gniazdo słuchawkowe  w ASUSIE 696 tak naprawdę to gniazdo słuchawki+mikrofon. Sprawdziłem takimi słuchawkami z mikrofonem, które mają tylko jeden wtyk typu jack (podłącza słuchawki i mikrofon). Doszedłem do tego w momencie kiedy pierwszy raz podłączyłem do rozmowy do tego gniazda słuchawki i mówiłem do mikrofonu w asusie - rozmówca mnie nie słyszał. Jak odłączyłem słuchawki to mnie słyszał - więc gniazdo odłącza mikrofon. Tyle że na allegro nie znalazłem słuchawek z mikrofonem na jednym jacku. Ale podobno są takie używane do innych celów (krótkofalówki, lotnictwo) jak znajdę to napiszę. Swoja drogą mogli to opisać w instrukcji i oznaczyć na urządzeniu.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Asus 696 - Gniazdo słuchawkowe
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2007, 13:38:25 »
A mnie się wydaje, że po prostu jak wkładasz słuchawki do gniazda to w wyniku jakiegoś jego uszkodzenia powoduje to, że "coś się zwiera"??? i wyłącza się mikrofon bo przecież normalnie można rozmawiać za pomocą telefonii Voip z Asusa używając słuchawek i wbudowanego mikrofonu !!
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lukasz.s

• 27
  • Sprzęt: Asus A696 WM6.0 + 8GB SHDC
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 13:37:01 »
U mnie wszystko działa normalnie, tzn. po podłączeniu słuchawek wbudowany mikrofon jest nadal aktywny i wszystko słychać.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2009, 01:27:38 »
Kolega Zpietrzak ma racje. Można to sprawdzić zwykłym mikrofonem ze skypea. Trzeba go wysunąć z gniazda na grubość zapałki i nagrywa. Czyli gniazdo ma możliwość nagrywania!!