ASUS 636N + USB + AciveSync (dlaczego nie dziala?????)

• 4 Odpowiedzi
  • 1134 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 04, 2007, 11:50:14 »
Witam.
Nie dziala mi synchronizacja przez usb w active sync - wyskakuje blad, ze "nie rozpoznano urzadzenia usb"... Najdziwniejsze jest to, ze jakis czas temu wszystko dzialalo - moze nie idealnie, bo polaczenie sie rwalo, ale dawalo sie cos zainstalowac.
Instalowalem ActiveSync 4.2 no i tez lipa... ten sam problem.
Probowalem laczyc sie przez bluetooth ale active sync tez ma z tym problem...

Co z tym mozna zrobic?
Jakie powinny byc ustawienia polaczenia/active sync w palmie?

Dzieki i pozdrawiam.

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 06, 2007, 16:27:21 »
Acivesync 4.2 ma bledy lepszy jest 4.1. Odinstaluj poprzedni acivesync a nastepnie usun c:/program files folder microsoft activesync. Zainstaluj wersje 4.1. Po instalacji i restarcie systemu podlacz urzadzenie i postepuj zgodnie z poleceniami. W ustawieniach activesync palmtopa polaczenia, ptaszek przy synchronizuj wszystkie komputery........., w polu wyboru usb default.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Re: ASUS 636N + USB + AciveSync (dlaczego nie dziala?????)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2007, 22:38:21 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 22:40:08 wysłana przez AMi »

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
  • Sprzęt: Asus A636N plus KINGSTON 2GB EP, Destinator 6 TS
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2007, 23:26:41 »
Nie wiem, jak bedzie wpolskiej wersji, bo moja jest szekspirowska, ale sprobuj to: START > SETTINGS > zakladka CONNECTIONS > ikonka USB Settings i zmien na:Transmission as network interface albo Transmission as serial interface

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2007, 22:27:21 »
Cytat: "nieboraku"
Nie wiem, jak bedzie wpolskiej wersji, bo moja jest szekspirowska, ale sprobuj to: START > SETTINGS > zakladka CONNECTIONS > ikonka USB Settings i zmien na:Transmission as network interface albo Transmission as serial interface

Niestety dalej nie dziala. Probowałem instalowac AS 2.5, AS 2.1 z wczesniejszym usunieciem plikow z program files. Zamowilem nowy kabel - myslalem ze to jego wina... ale na nowym jest to samo. Od czasu do czasu zalapie znajdywanie sprzetu (rozpoznaje ze ASUS), ale pozniej jest komunikat, ze podczas instalacji wystapil blad... Restart palma i restart kompa nic nie daja. Ustawienia polaczenia tak jak opisane przez Was powyzej (wczesniej tez takie mialem).

Co oznacza "Allow wirless connections..." w ustawieniach AS 4.5? Czyzby mozna bylo sie podlaczyc przez wifi?