ASUS 636 - problemy konfiguracyjne

• 4 Odpowiedzi
  • 1697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 26, 2006, 09:53:37 »
Witam wszystkich.
Rozpoczynam nowy temat  :oops: , ale nie znalazłem pomocy.
Od niedawna mam ASUSA a636. Jeszcze nie do końca go rozszyfrowałem, ale staram się.
Mam następujące pytania:

1. Kontakty:
Czy ustawia się dla poszczególnych kontaktów jaka informacja jest wyświetlana pod nazwą kontaktu? W tej chwili kilka osób mając kilka informacji (nr kom. e-mail:, e-mail2:, nr dom.) wyświetlana jest informacja np.e-mail: a ja chcę np. nr kom.
Jak to zmienić?

2. Połączenie BT:
Nie potrafię uruchomić synchronizacji po BT. w kompie ustawia się com 10 i 11, a w a636 ustawiony jest com 7 i 8.
Jak to zwalczyć?

3. Internet przez nokę 6310i:
Udało mi się sparować urządzenia.
Miałem już dwa obiawy:
a) po uruchoieniu lączności asus znajduje nokie i zaczyna wybierać numer (*99# lub *99***1#) po chwili na telefone wyświetlał się komunikat "najpierw zaabonuj GPRS", po czym następowało rozłączenie BT.
b) w czasie łączenia się urządzeń tel sprawia wrażenie, że się zawiesil (na wyświetlaczu widnieje pasek i napis łączenie).

Zaznaczam, że laptop łączę z internetem za pomocą tej nikii6310i bez problemu.

Co sp... i jak to się konfiguruje????

4. Mam zainstalowanego Adobe Reade 2.0, ale jest problem z otwieraniem plików *.pdf.
Czy jest jakoś nowsza wersja Adobe, lub czy jest jakiś sposób na ten problem?

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2006, 22:44:33 »
Witam ponownie
połączenie z netem po GPRS - ustanowioneDoradca z BOK ERA GSM  udzielił wszystkich infoormacji.
Otwieranie plików pdf. Po zapisaniu na karcie (nie głębiej niż jeden kaalog) pliki są otwierane przez Adobe Reade 2.0 bez problemu.

:)

Pozdrawiam
Szwedzik

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2006, 11:45:14 »
ad. 1 - też bardzo chciałbym to wiedzieć... co prawda u mnie akurat wyświetlają się nry telefonów, ale jak jest wpisany stacjonarny i komórka, to wyświetla się komórka, a wolałbym na odwrót...

a z niby prostych pytań mam jeszcze jedno - jak przerobić odręczną notatkę na tekst? próbowałem wg pomocy 'konwertowanie ręcznie napisanej notatki na tekst drukowany' - jest tam napisane tak: "Menu > Narzędzia > Rozpoznaj" - ale nie ma takiej opcji!  :shock:

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2006, 07:59:55 »
Cytat: "Tuvok"
...ale nie ma takiej opcji!  :shock:

Nie ma takiej opcji poniewaz w romie PL wycieto mozliwosc rozpoznawania tekstu.

pozdro. oleey

*

Offline nuszek

• *
  • 78
  • Sprzęt: F/S N560
Odp: ASUS 636 - problemy konfiguracyjne
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2007, 12:39:15 »

1. Kontakty:
Czy ustawia się dla poszczególnych kontaktów jaka informacja jest wyświetlana pod nazwą kontaktu? W tej chwili kilka osób mając kilka informacji (nr kom. e-mail:, e-mail2:, nr dom.) wyświetlana jest informacja np.e-mail: a ja chcę np. nr kom.
Jak to zmienić?

Jak w temacie wyżej, widzę że nikt nie podał rozwiązania, a u mnie wszystko było ok, wyświetlaną informacją pod nazwą kontaktu był nr telefonu, ale jak mam wpisany adres e-mail i po kliknięciu wyslij e-malia, to po takiej operacji wyświetla się zamiast nr telefonu adres e-maliowy. Jak to zmienić, po wykasowaniu e-malia, pojawia się nr telefonu, ale po ponownym wpisaniu e-malia informacją wyswietlaną jest e-mail.

ps. Pewnie można wykasować cały kontakt i ponownie go wpisać - ale to nie rozwiązanie?

Sprzęt N560.