Asus a636 z WM 2003??

• 3 Odpowiedzi
  • 947 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Asus a636 z WM 2003??
« dnia: Maj 02, 2006, 17:37:50 »
Witam
Jestem właśnie na etapie kupowania Asusa a636 i gryzą mnie takie 2 problemy:
1. Ten Asus chodzi na WM 5.0 a z tego co wiem są jeszcze problemy z działaniem na tym systemie niektórych aplikacji. Ten palm ma być używany głównie do nawigacji ale nie tylko. Dlatego martię się czy ten WM 5.0 nie będzie mnie troszkę ograniczał. Dlatego wpadłem na pomysł czy istnieje taka możliwość, żeby wgrać narazie na niego WM 2003 i dopiero jak się wszystko ustabilizuje wgrać ponownie WM 5.0 ??

2.Z natury rzeczy nie lubię wydawać kasy na coś czego sam nie sprawdziłem. Dlatego z różnych źródeł pościągałem programy do nawigacji min : AutoMapę 3.9.3 czy TomToma Mobile5 i z tego co wiem działają one na WM 2003. Odrazu mówię, że nie ściągnąłem ich po to, żeby używać, tylko żeby przetestować, który najlepszy i dopiero zakupię oryginał. Palm będzie używany w firmie, więc tak czy siak muszę dysponować oryginalnym softem. Pytanie jest takie czy ma ktoś takie nieoryginalne oprogramowanie na swoim sprzęcie i mu działa?? Rozumiem, że nikt się nie będzie chciał przyznać oficjalnie, więc poproszę o info na priv.

Dzięki za ewentualne odpowiedzi

Pozdrawiam

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
Asus a636 z WM 2003??
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2006, 00:33:00 »
1. Nie da się zainstalować WM2003 bo musiałby Asus udostępnić ROM z takim systemem.
2. AM 3.9.3 działa z WM5.0 ale skoro będziesz kupował to przecież i tak sobie ściągniesz najnowszą wersję więc nie ma się czym przejmować. A co do programu który lepszy to zależy gdzie z niego chcesz korzystać.  W Polsce od Tom-Toma niewątpliwie jest lepsza AM bo ma całą Polskę, a programy zachodnie takie jak Tom-Tom tylko częściowe pokrycie. Natomiast poza granicami Polski AM jak na razie nie działa więc lepsze są inne programy. No chyba że pojawi się już AM z mapą Europy, ale na to trzeba jeszcze poczekać.

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
Asus a636 z WM 2003??
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2006, 00:59:18 »
tomtom mobile jest dla telefonów komórkowych, dla pda jest tomtom navigator :P

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Asus a636 z WM 2003??
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2006, 09:16:51 »
Dzięki panowie za info :) Widzę, że z tym Tom Tomem się nie popisałem  :lol: no ale opis był, że działa na PPC :( Dzięki jeszcze raz za rozjaśnienie mi w głowie :)
Pozdrawiam