A636 - mocowanie do kratki nawiewu

• 5 Odpowiedzi
  • 1507 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rpp

• *
  • 88
« dnia: Październik 10, 2006, 15:34:26 »
Czy ktoś z Was ma tak zamontowanego Asusa? (do kratki wentylacyjnej)

Niestety tak jak wcześniej przewidywałem w moim przypadku mocowanie na fabrycznym ramieniu średnio się sprawdza :-(   i dodatkowo za bardzo rzuca się w oczy.
Więc pomyślałem o tym żeby umieścić go w uchwycie na kratce wentylacyjnej.

Tu niestety mam problem. Myślałem, że same uchwyt jest jakoś przykręcany do ramienia i wtedy można zakombinować z np. Brodit Pro Clip i go do tego przykręcić. Ale jak wiadomo (mi już teraz też :-) ) uchwyt jest mocowany za pomocą zatrzasków do ramienia i nie bardzo jest szansa żeby go inaczej przyczepić. Nie chcę rezygnować z fabrycznego uchwytu na rzecz uniwersalnych bo podoba mi się kwestia zasilania no i stabilności rozwiązania jako takiego (nie mam zaufania do rozsuwanych ramion uchwytu).

Czy ktoś sobie poradził z tym problemem ??

*

Offline Dżej

• **
  • 161
  • Sprzęt: A636N + AP + 1GB & Toshiba G810 + Navilux + 2GB
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2006, 20:58:11 »
Też myślę nad innym uchwytem (albo modyfikacją czy hybrydą nawet zrobioną metodą Adama Słodowego). Bo po przetestowaniu fabrycznego na "zatrzaski" (albo kiepską ich imitację) jestem pełen obaw o to, jak długo wytrzyma palmtop, z rozłożoną anteną, co chwilę lądujący na podłodze auta. Zwłaszcza w okresie pozimowych "niespodzianek" w postaci dziur na polskich drogach :terrified: .  
Rozwiązanie na dziś jakie mi przychodzi do głowy to: rozkręcić uchwyt (śrubokręt gwiazdkowy siostro proszę  :] ) przewiercić dziurę i skręcić z jakimś uchwytem na kratkę. Na dziś przyjmijmy, że jest to wersja 1.0.  pomysłu. :proud:
Pewnie będzie to najlepsze rozwiązanie, ale jeszcze pokombinuję ;)

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2006, 21:18:38 »
dżej - ty lepiej pokombinuj jak sie zaklada to co masz w oryginalnym zestawie a dopiero potem szarp sie na jakies hybdydy. Powiem Ci tylko ze ramie+uchwyt jest nie do wyrwania, wiec nie ma szans na to ze ci pocket bedzie latal po samochodzie. tylko trzeba umiec to zalozyc

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2006, 01:35:48 »
Cytat: "redik"
dżej - ty lepiej pokombinuj jak sie zaklada to co masz w oryginalnym zestawie a dopiero potem szarp sie na jakies hybdydy. Powiem Ci tylko ze ramie+uchwyt jest nie do wyrwania, wiec nie ma szans na to ze ci pocket bedzie latal po samochodzie. tylko trzeba umiec to zalozyc

To prawda. Już kilka postów o tym było. Do samej jakości trzymania Asusa nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Jedyne co może przeszkadzać to rzeczywiście to, że jest na widoku z tym uchwytem. Ale z kolei jest to najlepsze miejsce jeśli używacie mapy i GPS-u. W innym wypadku będziecie musieli mocno odrywać wzrok od drogi.

*

Offline Dżej

• **
  • 161
  • Sprzęt: A636N + AP + 1GB & Toshiba G810 + Navilux + 2GB
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2006, 18:40:38 »
:arrow: No i pokombinowałem. redik, ak6, wlazło i nie chce zejść!  ;)

Cały myk polega na tym, żeby mocno pchać. (I bez skojarzeń mi tu proszę)

Dzięki.

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2006, 19:14:49 »
Cytat: "Dżej"
:arrow: No i pokombinowałem. redik, ak6, wlazło i nie chce zejść!  ;)

Cały myk polega na tym, żeby mocno pchać. (I bez skojarzeń mi tu proszę)

Dzięki.

spox, ja tez na poczatku klalem na ta chinska tandete.
A wracajac do tematu - ja mialem asusa na kratce. Zwykly uniwersalny kupiony na allegro za 40. I mowiac szczerze nawet bylo ok, z minusow to:
1. trzeba mocno docisnac szczeki zeby asus sie trzymal. nie kazdy ma tyle nerwow, zwlaszcza co do nowego sprzetu. Ale z moim nic sie nie stalo.
2. Brzeczy w czasie jazdy, o dokladniej zaczepy. Albo sie przyzwyczajasz, albo glosniej muzyka