Rysik do A636N, który ...rysuje

• 1 Odpowiedzi
  • 2023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rysik do A636N, który ...rysuje
« dnia: Lipiec 22, 2006, 16:42:49 »
Powrócę do sprawy rysika, bo mam problem ze swoim od A636N, ponad wszelką wątpliwość jest to oryginalny rysik, jest to o tyle dziwne, że wygląda tandetnie niczym jakiś bazarowe badziewie, to jeszcze jest rysikiem w całym tego słowa znaczeniu, całe szczęście, że nie zdjąłem sprzedażnej folii ochronnej. Wiem, że nie do tego ona służy bo jest za miąkka i za bardzo blikuje, a ja naprawdę nie ryję tym rysikiem niczym gwoździem, jednak folia jest  porysowana (przesuwanie AutoMapy i powtórzę, delkatne z tylko z takim dociskiem żeby ekran reagował).
Wygładzanie rysika na zwykłym papierze i na tkaninie przyniosło lekką poprawę już tak mocno nie kaleczy, oglądany pod silną lupą wydaje się jakby plastik się łuszczył po bokach. Czy wasze rysiki też takie są? myślę o kupnie nowego, z czego powinien być naprawdę dobry rysik z plastiku, metalu? Może ktoś polecić jakąś firmę? Chodzi mi o coś solidnego i w dobrym gatunku jest tam coś na Allegro ale nie mam pojęcia czy to jest odpowiednia jakość. a sprzedawca, sami wiecie...
Nie będę przekonywał, że bardzo dogłębnie przeorałem forum w poszukiwaniu rozwiązania, ale jestem teraz na wakacjach i mam bardzo ograniczony dostęp do Internetu, korzystam z czyjeś uprzejmości i "kapie" mi z modemu, to nie są transfery żebym mógł teraz przekopać Internet, stąd prośba o podpowiedź nawet jeśli sprawa jest jasna  i była gdzieś opisywana.

Pozdrawiam
A636N

*

Offline skaczacy

• *
  • 76
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia X1, HTC Desire Z
no rysik nieciekawy.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2006, 18:50:52 »
No ja jestem szczesliwym posiadaczem Asusa A636N, moj rysik rysuje i to bardzo ale folie, testowalem go na normalnym wyswietlaczu, bo posiadam Sony Ericssona p910i i na nim wydaje sie wszystko w porzadku, nie ma zadnych rys, ale wazne jest jedno, aby nie przyciskac za mocno, bo sciera sie miekka czesc rysika. Szkoda tylko ze folie nie sa wytrzymale na rysiki, bo nie chce aby moj asus jak najdluzej wygladal jak najlepiej a bez foli to wiadomo jak jest. Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------
I have a dream