activesync problem

• 13 Odpowiedzi
  • 2407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

activesync problem
« dnia: Kwiecień 05, 2006, 21:06:04 »
Od kilku minut mam Asusa A636, zainstalowałem activsynca 4.0 dostarczonego z pda. Po podłączeniu wyskakuje komunikat „Krytyczne usługi komunikacyjne nie zostały uruchomione. Zresetuj urządzenie przenośne i połącz się ponownie”.
Instalowałem też activesync 4.1 i jest też ten problem.
Resetowałem pda i tez nic nie pomogło.
Robiłem hard reset pda i też nic.
WM 5.0
POMOCY!!!!

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
activesync problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2006, 22:51:24 »
Po pierwsze to jaki masz system operacyjny w PC-cie?
Po drugie jakie masz programy antywirusowe?
Po trzecie to AS u mnie śmiga super - podłączam kabel USB i wszystko błyskawicznie uruchamia się samo - nic nie trzeba robić - to wg mnie wyjątkowo dopracowana aplikacja. Dodam że mam WinXP SP2.
Natomiast nie udało mi sie niestety odpalić AS przez BT...

*

Soovek

activesync problem
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 05, 2006, 22:52:23 »
Witam
Proponuje zrobić tak : odinstalować AS i podłączyć kabel USB oraz do gniazdka- zobaczyć czy komp znajdzie urządzenie. Jeśli tak to odłączyć od usb zainstalować AS i spowrotem podłączyć usb + ładowanie.
1. Jaki sys w pc?
2. Reinstall systemu PC
3. Sprawdz czy Asus sync z innym kompem chodzi normalnie
Pozdarwiam

*

Offline ST6

• **
  • 203
activesync problem
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2006, 23:59:37 »
Mi się nie udało uzyskać połączenia w trybie pracy portu USB jako sieciowy czy szeregowy. Tylko jako czytnik kart.
Ale to na Win2000, na Win XP SP2 nie ma najmniejszych problemów ;)
Może u Ciebie problem leży w systemie?

*

Soovek

activesync problem
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2006, 01:18:20 »
Cytat: "ST6"
Mi się nie udało uzyskać połączenia w trybie pracy portu USB jako sieciowy czy szeregowy. Tylko jako czytnik kart.
Ale to na Win2000, na Win XP SP2 nie ma najmniejszych problemów ;)
Może u Ciebie problem leży w systemie?

Też tak myślę.  A jak nie system to jego reinstall.
Pozdrawiam

activesync problem
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 06, 2006, 12:18:37 »
System xp sp2.
Jak instaluję activesync i przy pierwszym podłączeniu pda komputer pokazuje że znalazł nowe urządzenie Asus coś tam, coś tam.. I zaczyna się uruchamiać activesync, zaczyna pokazywać że jest podłączony (ikona się robi zielona) i nagle wyskakuje komunika wyżej opisany.
Pierwszy raz mam taki problem, poprzednio miałem typhona 3500 i nie było takich problemów.
Jak w asusie zmienię że ma być jako karta, to wszystko jest oki, mogę kopiować pliki na kartę SD, ale jak tylko zmienię na opcję obsługującą activesync wywala komunikat.

activesync problem
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 06, 2006, 14:16:00 »
Miałem identyczny problem, przerobiłem upgrade activesync, HR itp. Wina leżała po stronie niedawno zainstalowanego Filesclab Personal Firewall. Ustrojstwo to mimo przypisanych odpowiednich regułek i otwarcia zalecanych przez Microsoft portów powodowało ów błąd o którym piszesz. Nie pomagało nawet wyłączenie firewalla na czas sesji activesync, pomógł dopiero uninstal.
IBM Thinkpad R51 z XP SP2, pda A 636 z WM 5.0 PL

Pzdr
Karol

activesync problem
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 06, 2006, 16:08:15 »
Nie mam firewalla. Oczywiście jak podłączam Typhona to nic takiego się nie dzieje, wszystko działa właściwie. Problem się zaczyna jak podłączam Asusa

activesync problem
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2006, 17:42:40 »
Właśnie zainstalowałem na nowe xp sp2. Po podłączeniu asusa komputer go nie wykrywa. Pomocy!!!

*

Soovek

activesync problem
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2006, 22:11:45 »
Witam
Zrób format a potem install sys XP.
Spróbuj go podpiąć pod inny port USB lub kompa.

activesync problem
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 06, 2006, 22:38:07 »
ja mam xp sp2 wszystko dziala, jak podpielem bez activ to wykrylo urzadzenie, zainstalowalem activ i dziala wszystko bez problemow...tylko pluje sie o outloka, ale daje ok i smiga

*

Soovek

activesync problem
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 07, 2006, 01:26:32 »
Ja też mam XP SP2 i działa aż za dobrze :D Ale nie mam pojęcia co może być tu przyczyną kłopotów.
Pozostały porty usb .....

*

Offline renmar

• **
  • 108
activesync problem
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 07, 2006, 17:41:00 »
Witam,

a ja na poczatku mialem No Problem, a po upgrade-zie ROM-u do najnowszego nie sciaga mi z Outlook-a Kalendarza (Kontakty dalej bez problemu!) - ActiveSync mial w poprzednich wersjach wiecej mozliwosci konfigurowania co i jak chcemy synchronizowac np. co nadpisywac jaki zakres kalendarza synchronizowac,...):cry:

Macie jakies sugestie co z ta synchronizacja Kalendarza mozna zrobic (mam XP i Outlook-a 2003) ?! :roll:

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
activesync problem
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 07, 2006, 20:11:58 »
Ja zauważyłem usiebie dziwną przypadłość. Kiedy podpinałem palma do kompa przez Bluetooth nigdy nie było problemu. Problem pojawił się, kiedy postanowiłem normalnie przez kabel. Próbowałemna kilka możliwych posobów i okazywało się, że AS nie wykrywa urządzenia. Jako, żekabel USB miałem podpięty do monitora (Belinea 102035W) postanowiłem przepiąć kabel doobudowy kompa. I o dziwo AS wykrył Asusa od ręki. Czy ktoś wie dlaczego USB w kompie AS obsługuje, a w monitorze nie?