A730 problem z włączeniem...

• 3 Odpowiedzi
  • 857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A730 problem z włączeniem...
« dnia: Marzec 14, 2008, 22:49:33 »
Witam wszystkich :) Jestem nowy, asuska mam juz ze 2 latka i jak dotąd był w porządku, ale jak to mówią - dobry zwyczaj nie pożyczaj...

pożyczłem koledze, no i wziął i mi wyczerpał baterię do zera. zwrócił sprzęt, więc położyłem go na ładowarce i ladnie zaczela migac zielona dioda. po jakims czasie widze ze sie załączył, a po paru sekundach zgasnął. i tak w kółko załącza się, ładuje, czasem zdązy sie pojawic ekran konfoguracji a czasem nie, no i się wyłącza. i tak w kółko... Bateria umarła, czy ki czort?  :|

swojądrogą też macie problemy z ładowarką samochodową? moja strasnzie nie styka. zamiast zwyklego USB dali jakies wymyślne cuś, ktore na polskich dziurach średnio działa...

Z góry dzieki za pomoc i pozdrawiam

vadero
Napisane: Marzec 14, 2008, 22:15:20
no prosze. zaskoczył... moze to ten sławny czujnik z klapki, bo jak nią lepiej trzasłem to juz wszystko dobrze  :E

EDIT: EKHM.... no i nie zaskoczył. dzisiaj rano podłączam go do prądu i znowu to samo - włączanie i wyłączanie. na zasilaniu z baterii w ogole sie nie chce włączyć, tylko zaskakuje na ładowarce i tylko na pare sekund
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2008, 09:18:07 wysłana przez Vadero »

*

Offline kubaa

• 522
    • asuspda.pl
  • Sprzęt: Asus A696
Odp: A730 problem z włączeniem...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2008, 09:42:18 »
pewnie czeka Cię wymiana baterii...
Było: ASUS A686; ASUS A696; HTC Universal; HTC Wizard; ASUS P565, ASUS P552w, Nuvifone G60, Nec MobilePro 900, ASUS P320, ASUS P527, ASUS m930, Toshiba g900,

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2008, 09:57:02 »
pewnie czeka Cię wymiana baterii...

Najprwadopodobniej tak - w koncu po cieżkich próbwach odpalił, ładował się cały dzien i nie mgł naładować - następnie na noc go odłączyłem i rano cała zabawa od nowa - włączanie sie/wyłączanie itd. no nic jadę się za bateryjką rozejrzeć :)

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2008, 09:43:33 »
EKhm... wybaczcie że podbijam stary temat, ale niestety wraz ze zmianą ba(k)terii nic się nie zmienilo. Owszem na poczatku po wlozeniu baterii ladnie odpalił i wyglądało, że wszystko wrocilo do normy. jednak nastepnego dnia wróciły wyżej opisene objawy. Mimo tego ze wskaźnik pokazuje baterię na 100% nie moge go zostawic poza ladowarką na np. noc, bo juz nie odpali...  :(

jakieś rady?  :|