a696 Zawieszanie się

• 6 Odpowiedzi
  • 1865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a696 Zawieszanie się
« dnia: Grudzień 12, 2007, 21:37:48 »
Witam,
Jestem nowy choć czytam forum od kilku dni, niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Mam A696 z wm  6.0 i niestety bardzo często plm się wiesza. Bywa, że gdy jest włączany po krótkim czasie włączy się ale nie reaguje na żadne bodźce prócz SR. Nieraz nagle w czasie włączania jakieś aplikacji również staje w miejscu i nic sie nie dzieje.

Ostatnio również zauważyłem, że przestał działać menadżer wifi ale o tym już doczytałem mam nadzieje, że HR pomoże.

Ma ktoś może jakieś pomysły skąd może się brać to zawieszanie palma ???
pozdrawiam serdecznie
Piotrek

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: a696 Zawieszanie się
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 13, 2007, 20:44:54 »
Jeżeli nie instalowałeś jakiegoś oprogramowania i tak się dzieje to tylko HR. Jeśli to nie pomoże to do serwisu z nim  :( U mnie reaguje z opóźnieniem ale jak mam na raz włączonych za dużo programów. Może Ty też tak masz ?? Bo standardowo "x" nie zamyka programu tylko go minimalizuje. Sprawdzić to można klikając na czerwone A na dolnym pasku, potem program i uruchomione programy.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lukasz.s

• 27
  • Sprzęt: Asus A696 WM6.0 + 8GB SHDC
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2007, 22:55:50 »
Cytat: jachu
Mam A696 z wm  6.0 i niestety bardzo często plm się wiesza. Bywa, że gdy jest włączany po krótkim czasie włączy się ale nie reaguje na żadne bodźce prócz SR.

Witam,

miałem ten sam problem zaraz po zakupie. Praktycznie już tego samego dnia musiałem wykonać SR, bo inaczej nic się nie dało zrobić. Potem kilkakrotnie zawieszał się również przy uruchamianiu kontaktów lub kalendarza, ale głównie przy AM. Poprawiło się, gdy zmieniłem wpis w rejestrze, opisany na forum, dotyczący gubienia karty SD. Teraz, odpukać, jest wszystko dobrze.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2007, 06:56:33 »
U mnie też się wiesza przy AM  :( albo uruchamia się AM ok. 5 minut !!! Poszukam tego wpisu w rejestrze.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lukasz.s

• 27
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2007, 12:20:27 »
Cytat: tomaszkap
U mnie też się wiesza przy AM  :( albo uruchamia się AM ok. 5 minut !!!

Wpis, który ja zmieniłem dotyczył wyłącznie karty SD, bo jak uruchamiałem PDA z trybu uśpienia lub zostawiałem coś na karcie, to po 2 lub 3 godzinach już tego nie było - teraz jest ok. Co do AutoMapy (wersja 3.9.7) nie wiem czemu, jak dam mu pokazanie ulic w mieście, to ich wyświetlenie schodzi mu bardzo długo (ponad 5 minut) - inne programy są tutaj dużo szybsze. Sama AM uruchamia się dość szybko.

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696 WM6 PL
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2007, 12:40:20 »
...Poprawiło się, gdy zmieniłem wpis w rejestrze, opisany na forum, dotyczący gubienia karty SD. Teraz, odpukać, jest wszystko dobrze.

Czy piszesz o tym ? :
Jakby nie pomogło to proponuję:
Trzeba użyć programu PHM Registry Edit
link:
http://www.phm.lu/Products/PocketPC/RegEdit/
- następnie wejść do HKEY_LOCAL_MACHINE
- następnie Drivers
- następnie SDCARD
- następnie ClientDrivers
- następnie Class
- następnie SDMemory_Class
- tutaj kliknąć na BlockTransferSize
- w Value data wpisać:
256
- OK
- Kliknąć w dolne menu Edit
- wybrać New DWORD Value
- w polu Value name wpisać:
DisablePowerManagement
- w Value data:
0
- OK
- wyjść z programu
- zresetować Assuska
U mnie działa już od paru dni - bez problemów. Wszystko widzi. Nic nie ucieka.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 17:18:26 wysłana przez Soovek »
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline lukasz.s

• 27
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2007, 00:44:37 »
Tak, odnośnie wpisu chodziło dokładnie o to. Aczkolwiek nie pamiętam, czy zmieniłem w rejestrze obie podane wartości czy tylko jedną. Nie mam teraz Asusa przy sobie i nie mam jak sprawdzić.