a696 Windows Mobile 6 po polsku

• 4 Odpowiedzi
  • 2032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a696 Windows Mobile 6 po polsku
« dnia: Listopad 03, 2008, 09:43:44 »
Witam!
Mam mały problem i mam nadzieję, że któryś z forumowiczów będzie w stanie mi pomóc. Otóż jakiś czas temu kupiłem Asus-a a696, mam na nim Windows Mobile 6 Classic w wersji angielskiej. Dodam odrazu, bo pewnie tacy się znajdą, że angielski znam dość dobrze i nie sprawia mi to problemu, jednak problem pojawił się w momencie gdy postanowiłem uzywać go w pracy. Mało profesjonalnie wygląda email wysłany do mojego szefa, bądź do kontrahenta bez polskich znaków. Dlatego też chciałbym się dowiedzieć jak spolszyć WM6, może istnieje możliwość wgrania samego słownika z polskimi znakami (to w sumie by wystarczyło)? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje, linki etc. Z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: a696 Windows Mobile 6 po polsku
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2008, 09:56:27 »
polskie znaki są w angielskim systemie i wystarczy zainstalować jedną z wielu polskich klawiatur by móc je wprowadzać. Nie trzeba do tego spolszczać systemu. Było o tym wiele razy na forum, wystarczy poszukać

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2008, 14:30:19 »
Jaką klawiaturę z darmowych byś polecił ? Czy jest możliwość dogrania polskiego słownika do Mobile Office, czy wiąże się to już ze spolszczeniem całego systemu ?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2008, 14:53:10 »
ja akurat używam VGAkey za 9,99 zł ale darmowe też są. Rozejrzyj się po forum, klawiatury były omawiane wiele razy

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2008, 09:55:22 »
/.../ Czy jest możliwość dogrania polskiego słownika do Mobile Office, czy wiąże się to już ze spolszczeniem całego systemu ?

Możesz przyjrzeć się temu topicowi, na własną odpowiedzialność oczywiście ;)

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79839.0

Pozdrawiam -

Stanley