A696 sam się włącza :[

• 10 Odpowiedzi
  • 4061 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
A696 sam się włącza :[
« dnia: Wrzesień 04, 2008, 11:41:38 »
Witam.
Ma ktoś taki sam problem? Wie ktoś może jak to rozwiązać?
Mam np odpaloną AM, usypiam asusa, blokuję go tym pstrykiem z boku, wkładam do kieszeni i idę np do sklepu i w sklepie potrafi mi się włączyć i gada, że szuka sygnału gps o.0 problem jest nie tylko przy gpsie.
Najbardziej mnie denerwuje to, że się włącza jak jest do pc podpięty (ładowanie;-)). Na kompie coś robię i po chwili słychać ten drażniący dźwięk z windowsa, że się nowe urządzenie podpięło.
Pozdrawiam,
Paweł
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
Odp: A696 sam się włącza :[
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2008, 11:46:09 »
przycisk Hold w Asusie A696 to tylko blokada klawisza Power i wygaszenie ekranu natomiast urządzenie nadal jest aktywne i działa ekran dotykowy - nie pomysleli, moim zdaniem Hold powinien także wyłączać ekran dotykowy.
Paweł

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2008, 11:48:00 »
Jesteś pewien? Gdy odpalę notatnik i pacnę "hold" to nic się nie pojawia na ekranie notatnika. Chyba, że ekran wtedy po prostu reaguje na dotyk a nie przekazuje tego już do programu.... :| :|
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 04, 2008, 13:29:19 »
mnie się uruchamiają programy na holdzie
Paweł

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2008, 13:31:20 »
Czyli nie ma możliwości porządnego zablokowania? Z tego co gdzieś czytałem to hold był wymyślony np do słuchania mp3, żeby nie wyłączyć playera przypadkiem :|

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2008, 15:40:09 »
Witam.
Mam np odpaloną AM, usypiam asusa, blokuję go tym pstrykiem z boku, wkładam do kieszeni i idę np do sklepu i w sklepie potrafi mi się włączyć i gada, że szuka sygnału gps o.0 problem jest nie tylko przy gpsie.

Hmmmm, byłem pewien, że Hold jednak nie blokuje ekranu, ale teraz próbuję na Pocket Music i przy zablokowanym sterowanie nie działa... Chociaż czasem zdarzy mu się, że jednak zadziała, i mimo blokady np. przełaczy Play na Pause ?  :?: (naciskam wciąż to samo miejsce ekranu...)

Najbardziej mnie denerwuje to, że się włącza jak jest do pc podpięty (ładowanie;-)). Na kompie coś robię i po chwili słychać ten drażniący dźwięk z windowsa, że się nowe urządzenie podpięło.
Pozdrawiam,
Paweł

Start -> Ustawienia (Settings) -> Ustawienia wybudzania -> odhaczyć USB ?

Pozdrawiam -

Stanley

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 06, 2008, 16:26:52 »
Witam.

Hmmmm, byłem pewien, że Hold jednak nie blokuje ekranu, ale teraz próbuję na Pocket Music i przy zablokowanym sterowanie nie działa... Chociaż czasem zdarzy mu się, że jednak zadziała, i mimo blokady np. przełaczy Play na Pause ?  :?: (naciskam wciąż to samo miejsce ekranu...)

Pozdrawiam,
Paweł

Start -> Ustawienia (Settings) -> Ustawienia wybudzania -> odhaczyć USB ?

Pozdrawiam -

Stanley

Tez mam Asusa 696 i u mnie też sie sam wzbudza jak go laduje zarowno poprzez USB jak i podlaczajac do gniazdka. Czy tak ma byc prawidlowo ? Moze ktos sie orientuje ?

*

Offline Warmik

• 17
  • Sprzęt: Omnia i900 / HTC HD2 / SE X10
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 06, 2008, 18:25:47 »

Tez mam Asusa 696 i u mnie też sie sam wzbudza jak go laduje zarowno poprzez USB jak i podlaczajac do gniazdka. Czy tak ma byc prawidlowo ? Moze ktos sie orientuje ?

to normalne że przy ładowaniu sie wzbudza !!!
Nowa żona - Nowy problem.

*

Offline orionek

• 23
  • Sprzęt: htc diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 06, 2008, 19:55:16 »
Start -> Ustawienia (Settings) -> Ustawienia wybudzania wyłącz wszystkie możliwe opcje tzn. alarm, karta SD, USB i przycisk aplikacji. Jeśli tam masz to nie powinien sie włączać sam od siebie.

Pozdrawiam
Wojtek

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 06, 2008, 20:51:55 »
Start -> Ustawienia (Settings) -> Ustawienia wybudzania wyłącz wszystkie możliwe opcje tzn. alarm, karta SD, USB i przycisk aplikacji. Jeśli tam masz to nie powinien sie włączać sam od siebie.

Pozdrawiam
Wojtek

A jednak sie włącza a mam wszystko odhaczone.

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 07, 2008, 20:22:33 »

Pozdrawiam
Wojtek

A jednak sie włącza a mam wszystko odhaczone.

Witam

U mnie po odhaczeniu USB przestał się włączać, zarówno przy podłączaniu przez ten port do kompa jak i ładowarki. Sprawdzone jeszcze raz przed chwilą. Ale też miałem początkowo problemy, tzn. Asusek uruchamiał się mimo wyraźnego odhaczenia. Pomogło całkowite zamkniecie systemu - przytrzymać dłużej przycisk Power. Można też oczywiście próbować robić SoftReset, niemniej wydaje mi się (tzn. mam niepoparte żadnymi dowodami wrażenie... ;) ), że zamknięcie systemu powoduje jednak "lepsze", całkowite wyczyszczenie pamięci RAM, zapisanie wszystkich opcji w plikach, rejestrze, itp.

Pozdrawiam -

Stanley