Asus 696, nie mogę uruchomić Bluetooth

• 9 Odpowiedzi
  • 4544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus 696, nie mogę uruchomić Bluetooth
« dnia: Lipiec 07, 2008, 18:04:24 »
Witam serdecznie. Zainstalowałem na Asusie 696, Tom Tom 7wszystko śmiga, ale nie mogę teraz uruchomić Bluetooth.Jak chcę go włączyć, otrzymuję taki komunikat,, Radio Bluetooth nie zostało włączone z powodu zbyt małej ilości dostępnej pamięci sterownika.Przed właczeniem radia należy wykonać zwykłe resetowanie." Ale to nic nie daje.Twardy restart i zainstalowanie tylko tej aplikacji jest to samo. Poradźcie coś. Proszę o pomoc. Nadmieniam, że wcześniej miałem wersję nr 6,1 TomTom i z Bluetooth nie miałem problemu. :(

*

Offline haldan

• 22
  • Sprzęt: Asus A696/Sygic
Odp: Asus 696, nie mogę uruchomić Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2008, 08:56:47 »
Z tego co wiem TomTom umieszcza w katalogu Windows kilka plików które blokują oryginalny stos BT (nie pozwalają na dostęp standardowej obsłudze BT do sprzętu).
U znajomego po usunięciu z katalogu Windows kilku plików dll z "bt" w nazwie (3 sztuki) oryginalny stos BT działa bez problemu.

Jednemu z plików trzeba zmienić nazwę i usunąć po (soft) resecie (inaczej się nie da).

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 08:58:33 wysłana przez haldan »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2008, 15:18:52 »
Dziękuję za pomoc haldan. Teraz Bt działa. :ok:

*

Offline dzilins

• 5
  • Asus P750
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2008, 11:58:53 »
Dziękuję za pomoc haldan. Teraz Bt działa. :ok:

Mam ten sam problem. Mógłbyś powiedzieć które pliki usunąłeś?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2008, 12:00:28 wysłana przez dzilins »

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2008, 11:14:19 »
aby bluetooth działał poprawnie wystarczy zmienic nazwe jednego pliku BTcoreIf.dll i wszystko ładnie śmiga.pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2008, 12:44:53 »
Dzięki za poradę, też miałem problem z BT i zmiana nazwy pliku BTcoreIf.dll na inną pomogła.
Od siebie dodam, że aby zobaczyć ten plik w Exploratorze plików, nalezy zaznaczyć opcję Pokaż wszystkie pliki
Psion -> Tungsten T -> MDA Compact III -> Nokia E51 + Asus A696

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 13, 2008, 21:21:03 »
Mam ten sam problem. Po zainstalowaniu tom 7.5 nie mogę uruchomić BT. Przeczytałem posta. Sprawdzając pliki w moim A696 nie znalazłem pliku którego należy zmienić. Możesz podać szczegóły lub podpowiedzieć jak można go odszukać. Pozdrawiam

*

Offline cormac

• *
  • 69
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2008, 10:35:52 »
Użyj np. Total Commandera. Jest dużo lepszy od standardowego eksploratora i co najważniejsze, nie ukrywa niektórych plików. Szukasz oczywiście w katalogu Windows :)

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2008, 22:50:34 »
Witam. Zrobiłem tak jak mówiliście. Zainstalowałem total comandera i za jego pomocą dopiero znalazłem plik o którym mowa czyli BTcoreIf.dll No i tu zaczynają się schody. Jak próbuję zmienić nazwę pliku nazwa powraca do nazwy macierzystej. Plik jest plikiem systemowym, tylko do odczytu itp, zmieniam mu te nastawy , niby zapisuje lecz przy próbie zmiany nazwy nadal jest to samo.  Gdzie popełniam błąd? Dodam że mój asusek ma WIN MOBILE 6. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 28, 2009, 21:07:03 »
Witam

Miałeś kiedyś problem z bluetoothem w Acerze, mam teraz taki sam, zainstalowałem TT7 ale za cholere nie moge usunąć tego pliku. Jak to zrobić? CZedkam na info z góry dzięki.

Pozdrawiam