Ładowarka SAMOCHODOWA do A696

• 5 Odpowiedzi
  • 2544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eddy.wawa

• 46
  • Sprzęt: HTC HD2
Ładowarka SAMOCHODOWA do A696
« dnia: Listopad 21, 2008, 10:02:55 »
witam

Mam problem zgubiłem moją ładowarkę do Asusa A696  , nigdzie nie mogę kupić oryginału

Próbowałem z podróbką ale asus ma zamieniony miejscami  ponoć 1 pin. Często jeżdżę w  trasy i bez ładowarki mój sprzęcik jest raczej mało użyteczny

Czy ktoś wie gdzie można taką ładowarkę kupić ewentualnie jak ktoś ma do sprzedania używkę to też jestem zainteresowany

*

Offline derwer

• **
  • 108
  • Sprzęt: NavRoad Vivo ST, SD-HC 32GB, AM 3/4/5/6
Odp: Ładowarka SAMOCHODOWA do A696
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2008, 16:14:07 »
Mam taką łądowarkę, podpiętą do mojego Fujitsi-Siemens N560. Ale nie sprzedam bo używam ;)

Możesz kupić tu: http://x1.pl/
Ich adres: http://www.scientific.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=64
Najlepiej podjedź do nich osobiście ze sprzętem gdyż mają nowego handlowca - żeby tenże nie pomylił modeli ;)
Firma mieści się na 1 piętrze, wchodzisz przez sklep z elektroniką, nie pamiętam, jakieś Sony czy inne JVC.

--
Pozdrawiam.

Adam.

*

Offline eddy.wawa

• 46
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2008, 17:20:05 »
już sobie poradziłem

wyślą mi z asusa koszt 60 zł netto + 20 zł wysyłka dhl

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2008, 14:29:57 »
Próbowałem z podróbką ale asus ma zamieniony miejscami  ponoć 1 pin.

Dziwne. Mój działa z każdą ładowarką USB (sieciową i samochodową). Ostatnio nawet jeździłem z ładowarką od Mio i z uniwersalną i z żadną nie było problemu.

*

Offline eddy.wawa

• 46
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2008, 21:14:19 »
Próbowałem z podróbką ale asus ma zamieniony miejscami  ponoć 1 pin.

Dziwne. Mój działa z każdą ładowarką USB (sieciową i samochodową). Ostatnio nawet jeździłem z ładowarką od Mio i z uniwersalną i z żadną nie było problemu.

kurde chyba tą podróbę ładowarki mam walniętą lub może jakiś starszy/nowszy model nie wiem czemu tak jest

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 27, 2008, 16:53:01 »
Też mam ten problem. Ładowarki nieoryginalne nie ładują odpowiednim prądem. Wynika to z faktu, iż we wtyku są podłączone tylko dwa piny +5 V i masa. Po podłączeniu takiej ładowarki A696 pobiera prąd ok. 50 mA. Dioda w A696 świeci jak przy normalnym ładowaniu, ale bateria rozładowuje się. Oryginalna ładuje prądem zdecydowanie wyższym. Wacha się on w zależności od stanu baterii od 300 do nawet 800 mA. Problemem nieoryginalnych ładowarek nie jest mała wydajność prądowa tylko brak wysterowania pinów danych, czyli D+ i D- interfejsu USB we wtyczce. Łatwo można przerobić tanią i nieoryginalną ładowarkę samochodową tak żeby poprawnie działała z A696. Warunek. Do wtyku USB muszą być podłączone 4 przewody a nie, 2 jaka w większości ładowarek.   Artykuł na ten temat można przeczytać na forum elektroda. Nie chce płacić 100 zł za oryginał Asusa. Wiem, że są ładowarki nieoryginalne kompatybilne z A696. Może ktoś z kolegów ma taką i może podać namiar gdzie kupił?