Swoją drogą - tak z ciekawosci - dlaczego tak sie uparliście na to całkowite wyłączanie za pomocą software? (...)
Bo czlowiek to stwor z natury leniwy... a jego lenistwo jest motorem postepu technicznego! 
Myslisz, ze gdyby ludzie mieli dobra pamiec, lubili zapisywac wszystko na kartkach a o urodzinach bliskich po prostu zawsze wiedzieli pare tygodni wczesniej, to powstaloby PDA?
...mam juz soft prawie do wszystkiego, na pulpicie przyciski od wielu przydatnych funkcji.
Tak samo jest i tutaj.
Kompletnie nie usmiecha mi sie pobudka w nocy, bo uruchomi sie jakas przypominajka (wole odebrac ja rano).
Wkurza mnie troche, ze trzeba przyciskac dluzej gorny przycisk i jeszcze potwierdzac 
Niestety program Poklika rowniez wprowadza pda w stan uspienia. Zaloze sie, ze korzysta z tej samej funkcji co "power off" w SPB Pocket Plus.
Ale zmotywowales mnie to sprawdzenia ile energii jest pobierane przez noc, kiedy Asus jest w stanie wstrzymania. Jesli bede mial jakies zestawienie -podam na forum.
Pozdr
m.
Witam
I jakie masz wnioski odnośnie "trzymania" baterii w stanie wstrzymania? Bo moje ogólnie są takie, że wciągu kilkunastu godzin energii praktycznie nie ubywa. Przykładowo gdy wskaźnik stanu baterii wieczorem pokazuje mi 60%, tyle samo mam po prawie dobie, następnego dnia, gdy po południu wracam z pracy (wtedy z reguły "budzę" mojego Asuska). Zatem w takim codziennym użytkowaniu, całkowite wylączanie sprzetu nie robi w kwestii zużywania energii żadnej róznicy, a raczej tylko utrudnia życie (to moje zdanie

) Oczywiście, gdy przewidujemy, że nie bedziemy ze sprzętu korzystać dłużej (kilka-kilkanaście dni i więcej), wówczas wyłaczenie całkowite jest na pewno jak najbardziej wskazane. Jakkolwiek i wtedy na pewno jest pobierany jakiś znikomy prąd, gdyż wyłącznik przecież nie odcina mechanicznie dopływu prądu i pewne obwody elektroniki muszą "czuwać", aby można było sprzęt przez ponowne naciśnięcie Power z powrotem uruchomić.
W kazdym razie - ponieważ używam swój PDA praktycznie codziennie, calkowite wyłaczanie stosuję bardzo rzadko.
Przy okazji spraw energetycznych: przypadł mi do gustu i polecam wskaźnik baterii we wspomnianym już tutaj darmowym programiku
Magic Button - po prostu cieniutka biała kreska przy górnej krawędzi ekranu, widoczna zawsze, na wszystkich aplikacjach (z wyjątkiem, gdy pracują w trybie pełnoekranowym). Załączam zrzut.
Co do zaś meritum wątku - programowego wyłączania. Nie drązyłem tematu, ale coś mi się wydaje, że nie jest to standardowa funkcja WM i w każdym PDA może być rozwiązana inaczej. Dlatego (tak sądzę) nie ma uniwersalnych skrótów czy aplikacji realizujacych tę funkcję (własciwie dla A696 chyba jak dotąd nie ma żadnego rozwiązania). Za to jest mnóstwo programów w których można wykonać wstrzymanie systemu, czy np. soft reset - gdyż obsługa tych funkcji jest zapewne standardowa.
Zaś co do porównań pytania o celowość rozwiązania powyższego problemu (tzn. programowego całkowitego wyłaczania) z motorem postepu technicznego ludzkości... hmmmm... uważam to chyba za lekką przesadę

Rozumiem jeszcze motywy i potrzeby dzieki którym wynaleziono PDA
Odnośnie zaś przypominajek: ja zawsze je programuje na tąka porę jaką mają być, tzn. jak w dzień, to w dzień - jeszcze im sie ani razu nie pomyliło. A ponadto co będzie, jeśli ustawisz sobie przypomnienie/alarm celowo na noc (załóżmy coś bardzo ważnego) i odruchowo całkowicie wyłaczysz PDA?

Ale oczywiście każdy może korzystać ze swojego sprzetu jak chce, np. wyłączać go całkiem kilka razy dziennie.
Pozdrawiam -
Stanley